Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:38

Δηλώσεις Μόρα για Εθνική και Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί η Εθνική ομάδα να μην καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 και να δώσει το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας, ωστόσο η προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι παίκτες τα τελευταία χρόνια αλλά και η διάθεση που επιδεικνύουν σε κάθε παιχνίδι αποτελούν τις βάσεις που θα στηριχθεί το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μόρα.

Ο διεθνής αμυντικός φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη και Βάιου Τσούτσικα, όπου μίλησε για τις ελπίδες της Εθνικής να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά και για την σημασία της απουσίας του Κώστα Μήτρογλου.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις επιτυχίες του παρελθόντος και πως στο μέλλον θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του να μετακινηθεί στον Παναιτωλικό αλλά και στις συνθήκες που περιμένει να συναντήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν θα γκελάρουν οι Βόσνιοι κόντρα στο Βέλγιο:
«Αδιάφοροι ήταν και η Εσθονία με μας. Οπότε είναι φυσιολογικό να γίνει κάποια γκέλα. Τα παιδιά προσπάθησαν και η εικόνα της Εθνικής έχει αλλάξει. Υπάρχει η καλή κριτική και η κακή κριτική. Κάποιοι προτιμούν τη δεύτερη για να έχουν ένα θέμα να γράψουν. Σε ένα ματς που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Δεν έχουμε δείξει ποτέ πως θα παίξουμε μπάλα όπως η Ισπανία και δεν γίνεται να το κάνεις αυτό από τη μία μέρα στην άλλη».

Για την απουσία του Μήτρογλου:
«Ο Κώστας είναι ένα κεφάλαιο μόνος του. Μπορεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας και όχι το αντίθετο. Με τον Βέλλιο είναι διαφορετικά καθώς πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα πάνω του και να τροφοδοτηθεί σωστά. Ο Μήτρογλου είναι πιο ποιοτικός παίκτης και μπορεί να ανταποκριθεί σε ότι του ζητηθεί».

Για την αντίδραση μετά το 1-1:
«Η αντίδραση σε εκείνο το σημείο δεν είναι εύκολη. Είμαστε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Θες δεν θες μετά το 0-1, πρέπει να ανοιχτείς από το αμυντικογενές παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες που ήταν μέσα ήταν αμυντικογενείς. Σίγουρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο όμως μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το Βέλγιο».

Για το αν έχει αλλάξει η κατάσταση στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια:
«Για αυτό είπα πως δεν θα σταθώ στην πρόκριση. Ακόμα και να μην περάσουμε πρέπει να κρατήσουμε την διάθεση και την προσπάθεια των παιδιών. Αυτά δείχνουν πως υπάρχουμε, είμαστε εδώ, έρχονται τα καινούρια παιδιά και θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή. Και όλα αυτά τη στιγμή που το πρωτάθλημα μας δεν βγάζει μία αισιοδοξία».

Για το παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο:
«Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και όλες οι ομάδες έχουν μια οργάνωση, Τίποτα δεν είναι εύκολο και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, και αν στο τέλος δεν έρθει η πρόκριση να κρατήσουμε την διάθεση που έδειξαν τα παιδιά σε αυτή την προκριματική φάση. Η Εθνική δεν αντιπροσωπεύει το πρωτάθλημα μας. Είναι κάτι καλύτερο».

Για τον Τάσο Δώνη:
«Είναι φυσιολογικό αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί και έχει ωριμάσει. Είναι νέα παιδιά που το βλέπουν σαν ευκαιρία όλο αυτό. Θα υπάρξουν και άλλοι στο μέλλον και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον ίδιο αν θα πετύχει».

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Δεν βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες. Έχει να κάνει με την οργάνωση. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά σαν πρωτάθλημα μας λείπει αρκετά η οργάνωση. Για παράδειγμα η Serie B ήταν πολύ πιο οργανωμένη από την Σούπερλιγκα. Σαν υποδομές είμαστε ανώτεροι αλλά σε ότι έχει να κάνει με την οργάνωση είμαστε αρκετά πίσω. Εδώ έχουμε τα βασικά και δεν μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την μετακίνηση του στον Παναιτωλικό:
«Η επιλογή μου είναι πολύ καλή. Με έπεισε η οργάνωση της ομάδας και τα όσα μου είπε ο πρόεδρος. Στο Παναιτωλικό μπορώ έχω δηλαδή εγώ όσα χρειάζομαι και να προσφέρω αυτά που πραγματικά μπορώ». 

sport-fm.gr

Διαβάστηκε 1460 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.