Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 13:16

Όταν η Αιτωλοακαρνανική φύση ενέπνευσε μια μουσική κοινότητα να την επισκεφτεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά έχουν γραφτεί για την δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού, την προσέλκυση επισκεπτών και άλλα συναφή για την Αιτωλοακαρνανία. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το τι ανάπτυξη θέλουμε και του τι είδους τουρισμού,

Σε κάποιες περιπτώσεις η ανυπαρξία υποδομών ξεπερνιέται από το υπερπέραν. Στην προκειμένη περίπτωση εννοούμε μουσικές κοινότητες, ομάδες ανθρώπων που λατρεύουν την Αιτωλοακαρνανική φύση. Αυτό ήταν το κίνητρο να πραγματοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Psy – trance  στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Καρέλι του ποταμού Ευήνου κοντά στο χωριό Στράνωμα, μια ανάσα από την Τριχωνίδα.

Το φεστιβάλ είχε πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο μυημένους στην Psytrance σκηνή.  Όπως οι ίδιοι διοργανωτές αναφέρουν το P.l.u.r festival ( έτσι ονομάζεται) «συνδέει ανθρώπους από όλα τα μέρη του πλανήτη,ανεξαρτήτως φύλου,χρώματος και θρησκείας.»Μια πρόσκληση,που μας καλεί για πρώτη φορά στην ιστορία της psytrance σκηνής,σε ένα φεστιβάλ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ(10),αποσκοπώντας στην πολυήμερη μουσική διασκέδαση,στις διακοπές,στην ψυχαγωγία,στην χαλάρωση,στην σωματική και πνευματική ευεξία» (http://plur-festival.org/el/informations-gr.html).

Το συγκεκριμένο 10ήμερο γεγονός αναφέρεται ως παράδειγμα για το το ότι τουρισμό πολλές φορές είναι μια δυναμική που ξεφεύγει από αυτά που ξέραμε, δηλαδή έργα υποδομής, δελτία τύπου με συναντήσεις για επενδύσεις, χαιρετισμούς και προσφωνήσεις για πολιτιστικούς συλλόγους κτλ. Πολλές φορές μια οποιαδήποτε κοινότητα με απόλυτα δικά της χαρακτηριστικά μπορεί σαν εξωγενής παράγοντας να ανατρέψει τα δεδομένα.

Καλό ήταν λοιπόν η τοπική κοινωνία να γνωρίζει ότι πραγματοποιήθηκε το  συγκεκριμένο γεγονός. Αυτό προσθέτει ένα λιθαράκι για την άποψη μας για το τι ακριβώς εστί τουρισμός και το τι εκφάνσεις έχει.

Λ.Υ.

stranomaxartis

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.