Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:02 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 17:58

Επίσκεψη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας στον Περιφερειάρχη – Στο επίκεντρο η έγκαιρη προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η καλύτερη προετοιμασία και η στενότερη συνεργασία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη, ζήτημα το οποίο αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειες, εντούτοις απασχολεί σημαντικά την Περιφερειακή Αρχή, ενώ μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του προσεισμικού ελέγχου.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε στους εκπροσώπους της Ένωσης πως υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και για την πορεία αυτών των ενεργειών θα υπάρξει σύντομα και νεότερη επικοινωνία.

Επίσης στη συζήτηση έγινε αναφορά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ένα θέμα για το οποίο στη διαβούλευση που είχε γίνει προ του 2014 δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον.

«Στόχος μας είναι να ξαναδούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, που θα γίνει σε ένα εξάμηνο και άλλων διατεθειμένων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι το «εξοικονομώ», και να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση ενεργειακά ώστε να μειωθούν τα έξοδα και φυσικά να είναι πιο φιλικά περιβαλλοντικά» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, μετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης τις προηγούμενες ημέρες με τον αρμόδιο Υπουργό για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.

«Όλες οι προσπάθειές μας στρέφονται στην ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών μας στα σχολεία. Οι μαθητές μας θέλουμε να βρίσκονται όσο το δυνατόν μέσα στις καλύτερες συνθήκες, να έχουν τις καλύτερες υποδομές και φυσικά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις περισσότερες δυνατές γνώσεις και την σωστότερη Παιδεία» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου, ο αντιπρόεδρος Τίμος Πατρινός, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Ειδ. Γραμματέας Χρυσόστομος Οικονόμου, η Ταμίας Ελένη Μπεχλιούλη και το μέλος Αγγελή Ιωάννα, καθώς επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.

Διαβάστηκε 934 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.