Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:04

Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια κινηματογραφικής λέσχης. Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα; (Πεμ 7 - Παρ 8/9/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

40 χρόνια κινηματογραφική λέσχη

Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα;

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η θέληση για καλό κινηματογράφο, η αποφασιστικότητα, ο εθελοντισμός και το μεράκι μιας παρέας συμπολιτών μας, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης το 1977. Κι αυτό έγινε σε καιρούς δύσκολους, που η γνωστή κρίση του κινηματογράφου ανάγκασε τις αίθουσες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Η ίδρυση και η λειτουργία του κινηματογραφικού τμήματος με προβολές σπουδαίων ταινιών κάθε βδομάδα, δεν ήταν ένα εύκολο έργο, αφού στην ουσία, αποτελούσε μια πράξη αντίστασης στη μαζική μεταστροφή του κοινού προς την τηλεόραση.

Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, οι «μάχες» δόθηκαν με άποψη.  Η προσέλευση των θεατών στις κινηματογραφικές προβολές είναι μεγάλη, ενώ ο κύκλος των κινηματογραφόφιλων συνεχώς διευρύνεται.

Πιστεύοντας ότι η Κινηματογραφική Λέσχη είναι υπόθεση όλων μας σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά της, σε ένα εορταστικό διήμερο στο θερινό κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ».

Ελάτε για μια συνάντηση γνωριμίας νέων και παλιών φίλων και μελών της κινηματογραφικής λέσχης για να κουβεντιάσουμε χαλαρά και δροσερά τις μνήμες αυτής της παρέας, που από το 1977 μέχρι και σήμερα έχει γράψει τη δική της ιστορία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

40 ΧΡΟΝΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ώρα 9:30 μ.μ.

  • Συνάντηση γνωριμίας νέων, παλιών φίλων και μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Αγρινίου. Θα κουβεντιάσουμε χαλαρά και δροσερά τις μνήμες μιας μεγάλης παρέας που από το 1977 μέχρι και σήμερα έχει γράψει τη δική της ιστορία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης. Για να το πούμε όπως το αισθανόμαστε: «Βάζουμε τα ποτά βάζετε την παρέα;»
  • Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει μουσική από τον Κινηματογράφο.

Διευθύνει ο Μαέστρος  κ.Βασίλης Κονήδας

  • Αξέχαστες μουσικές και τραγούδια από την ιστορία του Κινηματογράφου από το Ζαχαρία Καλόφωνο.
  • Θα λειτουργεί Έκθεση Αφίσας

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ώρα 9:30 μ.μ.

Σημασία Έχει να Αγαπάς  (L' Important c' Est d' Aimer)

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημασία Έχει να Αγαπάς

Μια από τις πιο επώδυνα ρομαντικές ταινίες των ’70s, με ένα σπαρακτικό σάουντρακ του Ζορζ Ντελρί και τη Ρόμι Σνάιντερ στην πιο συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας της.

Ένας φωτογράφος συναντά και γοητεύεται από μια ξεπεσμένη ηθοποιό δευτεροκλασάτων ερωτικών ταινιών, υπό το βλέμμα του καταθλιπτικού, σινεφίλ συζύγου της, και προκειμένου να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα της αποφασίζει να χρηματοδοτήσει μια θεατρική παραγωγή του «Ριχάρδου ΙΙΙ», δανειζόμενος χρήματα από τους μαφιόζους εργοδότες του.

Γύρω από το ανορθόδοξο αυτό ερωτικό τρίγωνο, ο Ζουλάφσκι σκιαγραφεί έναν ολόκληρο μικρόκοσμο από χαμένες ψυχές: αλκοολικούς και τοξικομανείς, αποτυχημένους καλλιτέχνες και ματαιόδοξους ηθοποιούς, αδίστακτους κακοποιούς και πορνογράφους.

1974 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105    Γαλλοϊταλική ταινία.

Σκηνοθεσία Αντρέι Ζουλάφσκι 

με τους: Ρόμι ΣνάιντερΦάμπιο ΤέστιΚλάους Κίνσκι


Είσοδος ελεύθερη

Και για να το πούμε όπως το αισθανόμαστε: «Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα;»

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής  του Δήμου Αγρινίου σε διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Κονήδα θα παρουσιάσει επιλεγμένα μουσικά κομμάτια από τον κινηματογράφο.

Θα ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα που θα επιμεληθεί ο Ζαχαρίας Καλόφωνος με αξέχαστες μουσικές και τραγούδια από την ιστορία του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, ενώ την επόμενη ημέρα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα προβληθεί η ταινία: «Σημασία έχει ν’ αγαπάς»

Είσοδος ελεύθερη

 

Διαβάστηκε 2116 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.