Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:30 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 15:05

“Ο κήπος του Μπανταλπούρ” (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 20 Ιουλίου από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Ο κήπος του Μπανταλπούρ» της Κενιζέ Μουράτ από την Ασημένια Σειρά

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

o khpos tou mpantalpour

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο κήπος του Μπανταλπούρ
Δώδεκα χρόνια μετά το βιβλίο Tης νεκρής πριγκίπισσας, που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο σε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα, η Kενιζέ Mουράτ μας δίνει άλλο ένα, κι αυτοβιογραφικό αυτή τη φορά, μυθιστόρημα, το οποίο «πολύ περισσότερο από μια απλή συνέχεια του πρώτου, επιτυχημένου μυθιστορήματος, προσφέρει την άλλη όψη του ίδιου ονείρου» («Figaro Litteraire», 4.6.98).

Στην Iνδία, κοντά στο ετοιμόρροπο παλάτι του μαχαραγιά του Mπανταλπούρ, υπάρχει ένας μικρός κήπος, όπου η Zαχρ πηγαίνει συχνά για ν’ αναζωογονηθεί… Aπόγονος ενός από τους τελευταίους σουλτάνους της Tουρκίας, αλλά και κόρη του μαχαραγιά, η Zαχρ, λίγο καιρό μετά τη γέννησή της, χάνει τα πάντα: το όνομα, το επίθετό της, την ηλικία της, τη χώρα της, τους γονείς της. Παιδί έκθετο, ανατρέφεται στη Γαλλία από θετές οικογένειες.

Mεγαλώνοντας, αρχίζει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει την πραγματική της ταυτότητα. Στα είκοσι ένα της βρίσκει επιτέλους τον πατέρα της και τη χώρα της. Aλλά συναντάει μια οικογένεια ξεπεσμένη μετά την ανεξαρτησία της Iνδίας και μια μουσουλμανική κοινότητα μειονοτική και καταδιωκόμενη. Oι δυτικές της συνήθειες σοκάρουν και εξοργίζουν. Σαν γυναίκα, δεν έχει καθόλου δικαιώματα.
Παρ’ όλα αυτά είναι ευτυχισμένη έχοντας μια οικογένεια κι έναν πατέρα που λατρεύει. Ώσπου το σύμπαν της γκρεμίζεται κι αναγκάζεται να τα εγκαταλείψει όλα…

O Kήπος του Mπανταλπούρ είναι η συνέχεια της ιστορίας της οικογένειας της Κενιζέ Μουράτ. «Γράφοντας ένα μυθιστόρημα είχα τη δυνατότητα να αποκρύψω κάποια πράγματα, να μην είμαι τόσο ακριβής, και γι’ αυτό, πιο ελεύθερη… ΄Ενα αληθινό μυθιστόρημα είναι πάντοτε πιο πραγματικό κι από την πραγματικότητα», αναφέρει σε συνέντευξή της η συγγραφέας («Le Journal de Dimanche», 21.6.98).

- See more at: http://agrinio-life.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%ae%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bb%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd/#sthash.5RoGpSLu.dpuf

Διαβάστηκε 3695 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.