Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:10 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 14:40

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Παπαγεωργίου Μαρία μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017 που θα γίνει στο Αγρίνιο από 24 εως 27/8/2017

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την κα Μαρία Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου) για τον σκοπό και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα γίνει στο Αγρίνιο από την Πέμπτη 24/8 έως την Κυριακή 27/8.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΑ ΦΟΛΚΚΛΟΡ 2017
Η κα Αντιδήμαρχος μας δήλωσε: Το Αγρίνιο έχει παράδοση στην διοργάνωση τέτοιων φεστιβάλ, αφού όλοι εμείς μεγαλώσαμε με τα Παπαστράτεια. Είχε μορφή θεσμού αλλά πολλές φορές διακοπτόταν, όπως και η τελευταία φορά που σταμάτησε πριν επτά χρόνια. Και αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης. Επειδή όμως οι δημότες μας αγαπάνε τα διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ, πολλές φορές μας ζητούσαν να διοργανώσουμε πάλι. Ανταποκρινόμενοι σε αυτά τα αιτήματα διοργανώνουμε φέτος αυτό το φεστιβάλ, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ψυχικής ανάτασης και εφορίας στους δημότες μας, επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα και λόγω της μεγάλης δυσκολίας που περνάμε όλοι μας, υπάρχει κατήφεια. Είναι καλό να δώσουμε χαρά στους δημότες και συγχρόνως να απολαύσουμε όλοι αυτή την μεγάλη γιορτή. Γιατί εμείς σαν Δημοτική αρχή το είδαμε έτσι. Δηλαδή διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι οι δημότες. Επειδή το φεστιβάλ θα ταξιδέψει σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ο Δήμος μας θα γιορτάσει για τέσσερις ημέρες.

Θα δεχθούμε πάρα πολλά χορευτικά τμήματα από πολλές χώρες του κόσμου. Η πόλη του Αγρινίου ανοίγει τα σύνορα της για να δεχθεί όλα αυτά τα χορευτικά τμήματα. Θωρούμε ότι την γιορτινή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί τόσο από τα χορευτικά τμήματα που θα έρθουν από άλλες χώρες όσο και από τα χορευτικά τμήματα του δήμου μας, πρέπει να την νοιώσουν και στην περιφέρεια. Για αυτό και θα πάμε στις κοινότητες Αγγελοκάστρου , Λεπενούς και Ματαράγκας (διαλέγουμε τρία κεφαλοχώρια). Ομως θέλουμε να δώσουμε χαρά και στους αγαπημένους ηλικιωμένους μας και για αυτό την παρασκευή πρωί θα πάμε με τα χορευτικά τμήματα της Σερβίας και της Τσεχίας να επισκεφθούμε το Γηροκομείο μας.

Ο Δήμος Αγρινίου και μάλιστα το τμήμα του πολιτισμού δίνει μεγάλη σημασία στην παράδοση, άλλωστε πιστεύουμε ότι στηριζόμενοι στην παράδοση και στις πατρογονικές αξίες και αρχές που έχουμε, εκεί θα στηριχθούμε για να βγούμε από την κρίση και ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο οικονομική κρίση. Το πόσο αγαπάμε την παράδοση στον Δήμο Αγρινίου αποδεικνύεται από το εξής χαρακτηριστικό στοιχείο. Στον Δήμο Αγρινίου υπάρχουν φορείς και σύλλογοι πολιτιστικοί οι οποίοι έχουν χορευτικά τμήματα υψηλού επιπέδου. Φθάνουν δε τον αριθμό είκοσι οκτώ και αυτό είναι κάτι σημαντικό για τον δήμο μας. Αυτά τα χορευτικά τμήματα συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό κάθε καλοκαίρι. Τιμώντας την παράδοση όχι μόνο την δική μας αλλά και των ξένων, θέλουμε να επικοινωνούμε μαζί τους μέσα από διεθνή φεστιβάλ.

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο (Πεμ 24/8 - Κυρ 27/8/2017)

Οσον αφορά το πρόγραμμα σήμερα Πέμτη 24/8 είναι η Ελληνική βραδιά. Σήμερα θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου για τους φιλοξενουμενούς μας στην κεντρική πλατεία. Παρασκευή 25/8 είναι η μεγάλη μερά της έναρξης του φολκλορικού φεστιβάλ. Θα ξεκινήσει η παρέλαση από το πάρκο θα διασχίσει την οδό Παπαστράτου κάνοντας σταθμούς σε ορισμένα σημεία για να χορέψουν τα χορευτικά τμήματα. Θα καταλήξουν στην πλατεία δημοκρατίας στις 9 η ωρα όπου εκεί ο Δήμαρχος της πόλης μας ο κος Γεώργος Παπαναστασίου θα κυρήξει την έναρξη του φεστιβάλ. Η λήξη του φεστιβάλ δεν θα γίνει στο Αγρίνιο αλλά επιλέξαμε να γίνει στην λίμνη Τριχωνίδα σε ένα υπέροχο σημείο. Στο Αρχοντικό της Λίμνης καθότι θέλουμε αυτην την υπέροχη λίμνη, την μεγαλύτερη της Ελλάδος να την αναδείξουμε οσο περισσότερο γίνεται. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα χορευτικά τμήματα, αυτοί οι πολίτες του κόσμου που μας επισκέπτονται να γίνουν πρεσβευτές των ομορφιών της περιοχής μας, των ομορφιών της χώρας μας. Για αυτό περιμένουμε όλους τους Δημότες μας να υποδεχθούμε όλοι μαζί τους ξένους που θα έρθουν στην πόλη μας, έτσι όπως οι Ελληνες ξέρουμε να φιλοξενούμε και να απολαύσουμε μαζί αυτό το φεστιβάλ, να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε αυτή την γιορτή, στην μεγάλη γιορτή του Δήμου μας, στην γιορτή της πόλης μας, στην δική μας μεγάλη γιορτή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση αυτή είναι μια μεγάλη διοργάνωση η οποία απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο. Για αυτό τόσο το τμήμα της ΚΕΔΑ και όλα τα τμήματα του Δήμου δουλεύουν από καιρό. Μαζί με αυτό θέλω να τονίσω την υποστήριξη και βοήθεια της ακτίνας εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου καθώς και την συμμετοχή και βοήθεια του χορευτικού τμήματος της ΚΕΔΑ.

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο (Πεμ 24 - Κυρ 27/8/2017)

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 8987 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033