Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 17:34

Στις 29 Αυγούστου εορτάζει η Ιερά Μονή Ιωάννη Προδρόμου στην Ανάληψη Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 29 Αυγούστου εορτάζει η Ιερά Μονή Ιωάννη Προδρόμου στην Ανάληψη Τριχωνίδας, ένα μοναστήρι κτισμένο από τον 12ο αιώνα με πλούσια ιστορικά χαρακτηριστικά . Πολλές φορές το επισκεπτόταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης που είχε στρατοπεδεύσει στο χωριό πριν την Έξοδο του Μεσολογγίου.
Σπουδαία επίσης είναι η Σπηλιά του Ιακώβου πολύ κοντά στο Μοναστήρι που περιτριγυρίζεται από πλατάνια και κυπαρίσσια και αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή του Θέρμου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» καλεί με ανακοίνωση του όλους τους κατοίκους της περιοχής μα το επισκεφτούν τονίζοντας : «το σπουδαίο μοναστήρι του χωριού μας εορτάζει και έχει ανοίξει τις πόρτες του για να το επισκεφτούμε και να προσευχηθούμε , ας είμαστε εκεί όλοι για ακόμη μια φορά».

Διαβάστηκε 1450 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 17:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.