Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:15 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 17:36

Με τουρνουά ποδοσφαίρου, βραβεύσεις πρωτευσάντων μαθητών και παραδοσιακά τραγούδια και βυζαντινή μουσική, συνεχίστηκαν χθες για 6η ημέρα οι «Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού» στο Θέρμο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τουρνουά ποδοσφαίρου Projunior το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Θέρμου, ξεκίνησε χθες Δευτέρα (21/8) η 6η ημέρα των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο. Συγκεκριμένα στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός, ΑΕ Μεσολογγίου, Ναυπακτιακός Αστέρας και Ακαδημία Θέρμου. Οι ομάδες αγωνίστηκαν όλες μεταξύ τους και στον τελικό η ΑΕΜ επικράτησε του Παναιτωλικού με σκορ 7-5 στα πέναλτι και αναδείχτηκε νικήτρια του τουρνουά. Το κύπελλο στην νικήτρια ομάδα απένειμε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ενώ σε όλες τις ομάδες δόθηκαν αναμνηστικά.

Στις 20.30 στον χώρο εκδηλώσεων παραπλεύρως του Δημαρχείου Θέρμου, έγιναν οι βραβεύσεις πρωτευσάντων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου του Θέρμου, για τη σχολική χρονιά 2016 – 2017. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Το «Βραβείο Αριστείας Χαριλάου και Άννας Ροδά-Ευθυμίου πήρε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου  Στεργίου Παναγιώτης του Χρήστου και της Σοφίας, με βαθμό απολυτηρίου 19,6 και βαθμό 19,5 στο μάθημα της Πληροφορικής. Το  «Βραβείο Αριστείας Σπυρίδωνα Βάρσου» πήρε ο μαθητής Ζώης Γραβάνης του Οδυσσέα και της Χρυσάνθης  που έχει τον υψηλότερο βαθμό στα μαθήματα των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών και της Φυσικής Αγωγής και δεν έχει τύχει βράβευσης από άλλους φορείς ή άτομα. Το  Βραβείο Αριστείας «Βασιλείου και Ειρήνης Παπαδοπούλου», πήρε η μαθήτρια της  Γ΄ Γυμνασίου Θέρμου Μαραγιάννη Παρασκευή- Μαρίνα του Γεωργίου και της Λαμπρινής, που ήρθε πρώτη  με βαθμό απολύσεως 19 και 12/13. Τέλος το βραβείο Αριστείας  με τον τίτλο «Αριστείο Μνήμης Μαριλένας Αθανασίου Νικολίτσα», πήρε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Καρρά Ελένη του Κων/νου και της Βασιλικής, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις 18,50, τα περισσότερα μόρια και συγκεκριμένα 18.983 μόρια.

Στον ίδιο χώρο στις 21.00 ακολούθησε ομιλία από τον ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Χρήστο Βασιλόπουλο με θέμα «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως Πρότυπο Πνευματικού Πατέρα και Παιδαγωγού». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εορταστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και τη χορωδία γυναικών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου με Χοράρχη τον κ. Αλέξιο Σιάχο.

Διαβάστηκε 1209 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.