Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 16:29

Το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκα σε μία σεζόν που δείχνει να είναι το πιο συναρπαστική. Αρχίζει...

Νέο πρωτάθλημα. Με νέα ΕΠΟ μιας και την Παρασκευή, μία μέρα πριν την έναρξη της σεζόν, εκλέχθηκε πρόεδρος ο Βαγγέλης Γραμμένος. Με (νέα) συμφωνία στο παρά ένα για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος, μιας και την Παρασκευή και μετά από αλλεπάλληλα αποτυχημένα Δ.Σ. είχαμε «λευκό καπνό».

16 ομάδες λοιπόν θα δώσουν συνολικά 240 αγώνες. Play-off τέλος. Ενας πρωταθλητής και δύο ομάδες θα πέσουν απευθείας στην Football League όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν θ' αλλάξουν. Εστω λοιπόν και αν στο παρά ένα άλλαξαν όλα και βρέθηκαν λύσεις το ελληνικό πρωτάθλημα θ' αρχίσει κανονικά. Κι όμως. Στην Ελλάδα αποτελεί είδηση το συγκεκριμένο γεγονός μιας και πέρσι θυμίζουμε πως οι δύο πρώτες αγωνιστικές πήγαν τον... Γενάρη.

Σεβίλλη - Εσπανιόλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπεν Γιεντέρ σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τα μαντάτα δείχνουν να είναι θετικά. Εκτός του ότι ξεκινάμε κανονικά και οι ομάδες μεταξύ τους βρήκαν την λύση για τα τηλεοπτικά οι 16 ομάδες δείχνουν ενισχυμένες σε σχέση με πέρσι και σίγουρα με περισσότερους στόχους. Ολες τους...

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα θέλει να γράψει ιστορία. Να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Να κατακτήσει πρωτάθλημα για 8η σερί χρονιά. Το ρεκόρ το κατέχει ο ίδιος. Επτά σερί κατακτήσεις (από δύο φορές). Και το καλοκαίρι είχαμε πολλές προσθήκες με σκοπό την αναβάθμιση του ρόστερ που θα βοηθούσε και στην πρόκριση των ομίλων του Champions League. Και με νέο προπονητη...AdTech Ad

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που κράτησε τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, έκανε γρήγορα-γρήγορα τις περισσότερες μεταγραφές της και θέτει ανοιχτά ως στόχο τον πρωτάθλημα. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τον ενθουσιασμό για την έναρξη των εργασιών που αφορούν το νέο γήπεδο. Ομως στόχος για την συγκεκριμένη σεζόν είναι το πρωτάθλημα.

Οπως και για τον ΠΑΟΚ αυτός είναι ο στόχος. Πέρσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε το Κύπελλο όμως το καλοκαίρι βρέθηκε ν' αλλάζει τον Ιβιτς και μετά την προετοιμασία ν' αλλάζει και τον Στανόγεβιτς! Με νέο προπονητή λοιπόν αλλά με ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην κούρσα με στόχο την κορυφή.

Την ώρα που στην Θεσσαλονίκη οι προπονητές, άλλαζαν στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ακλόνητος. Μπορεί μέσα στο καλοκαίρι να υπήρξαν κλονισμοί (πώληση Μπεργκ, παραίτηση Λυμπερόπουλου), αλλά εν τέλει η ισχυρή προσωπικότητα κράτησε τον σύλλογο και ταυτόχρονα τον ενίσχυσε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη και για την 5η θέση. Ο Πανιώνιος είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Για δύο σερί χρονιές τερμάτισε πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και όσους έχασε το καλοκαίρι δείχνει να τους αντικατέστησε το καλοκαίρι.

Η Ξάνθη που τερμάτισε 6η πέρσι δείχνει να είναι σε μια πιο μεταβατική χρονιά. Κι αυτό γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχαιρέτησε (ως φίλος) την ακριτική ομάδα και υπήρξαν αρκετές αλλαγές.

Στην Κρήτη ο Πλατανιάς δείχνει αποφασισμένος να γίνει ο σύλλογος που θα κάνει την έκπληξη για να μπει στην πεντάδα. Ο Γιώργος Παράσχος παρέμεινε στον πάγκο και αυτή είναι μία σταθερή αξία παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ.

Στο Περιστέρι είχαμε επίσης πολλές αλλαγές. Και προπονητή μιας και ο Σα Πίντο έφυγε μέσα στο καλοκαίρι για την πρόταση της Σταντάρ και έμψυχου δυναμικού. Για την ώρα αποτελεί αίνιγμα ενόψει τη νέας σεζόν.

Κάτι που δεν συμβαινει με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Γιάννης Πετράκης έμεινε, πολλές αλλαγές δεν είχαν με αποτέλεσμα ο «Αγιαξ της Ηπείρου» να θέλει να επιστρέψει στην πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Κέρκυρα μπορεί να έχασε τον Γρηγορίου, όμως βρήκε Ελευθερόπουλο για τον πάγκο, ενισχύθηκε και έχει και φέτος ως στόχο την άνετη παραμονή.

Κάτι το οποίο λένε και στο Αγρίνιο όμως στο πίσω μερος του μυαλού τους σίγουρα έχουν την υπέρβαση που λέγεται πεντάδα. Ο Παναιτωλικός διατήρησε τον Χάβο, γέμισε το ρόστερ του και δείχνει έτοιμος να ξεφύγει από την μετριότητα...

Υπάρχει όμως και ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος ψάχνει την... αναγέννησή του. Ο Στάικος Βεργέτης επέστρεψε, μεταγραφική ενίσχυση έγινε και σίγουρα ο στόχος είναι να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και όχι στην 12η που τερμάτισε πέρσι.

Η ΑΕΛ αφού κατάφερε να μείνει στην κατηγορία θα έχει και φέτος τον ίδιο στόχο. Να παραμείνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια να καταφέρει ότι καλύτερο μπορεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Λεβαδειακό. Ενας Λεβαδειακός που έπεσε αρχικά στην Football League αλλά στη συνέχεια έμεινε στην Σούπερ Λίγκα. Και όχι μόνο έμεινε αλλά έκανε και τα «μπαμ» του καλοκαιριού με τον Ζοζέ Ανιγκό στον πάγκο και τον Μπραντάο στην ομάδα.

Και στο νέο πρωτάθλημα έχουμε και τους δύο νεοφώτιστους. Ο πρωταθλητής της Football League, Απόλλων Σμύρνης άλλαξε όλο το ρόστερ του για να είναι ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα και η Λαμία έκανε προσθήκες υψηλού επιπέδου για να μην καταντήσει ομάδα ανσασέρ.

Αν μη τι άλλο το νέο μας πρωτάθλημα ξεκινάει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις. Ελπίζουμε ν' αποδειχθεί και στο γήπεδο. Εκεί όπου θα δούμε 240 αγώνες και εσείς μέσα από το gazzetta.gr θα απολαύσετε κάθε του στιγμή...

http://www.gazzetta.gr

Διαβάστηκε 2933 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.