Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:18 πμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 16:20

Κερδισμένος ο Παναιτωλικός πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο Παναιτωλικός έχει κρατήσει την καλύτερη δυνατή στάση που θα μπορούσε να έχει σε όλα μα όλα τα ζητήματα αναφορικά στο πρωτάθλημα που ξεκινά το διήμερο και όλοι συμφωνούν ότι θα είναι ενδιαφέρον.

Και σε μια εποχή αληθινής κοσμογονίας, όχι σε μια απλή εποχή. Η τελευταία πράξη παίχτηκε χθες όταν ο Παναιτωλικός ήταν η μόνη ομάδα που αντιτάχθηκε στην νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά, για λόγους αρχής. Μάλιστα με την σωστή επικοινωνιακή τακτική φρόντισε να μάθει όλη η Ελλάδα γιατί κράτησε αυτή την θέση και ποιοι είναι οι λόγοι αρχής.

Μην το υποτιμά κανείς το επικοινωνιακό. Μια ομάδα από τις λεγόμενες μεγάλες ξεπέρασε κάθε όριο χυμαδιού και έλλειψης στρατηγικής στις χθεσινές εκλογές της ΕΠΟ όταν κατάφερε να ψηφίσει λευκό για τους υποψήφιους προέδρους, να απέχει στις διαδικασίες για το ΔΣ και να πάει κόντρα στην επικύρωση των περσινών πεπραγμένων από προσωπική επιλογή του εκπροσώπου της! Και μάλιστα να πρέπει μετά να διακινεί «διαρροές» προς τα ΜΜΕ διότι ακόμη και οι φίλοι της ομάδας είχαν θεωρήσει πως ψήφισε απέναντι στον νέο πρόεδρο κ. Γραμμένο και είχε συμπράξει με άλλη λεγόμενη μεγάλη ομάδα.

Από σεβασμό προς ό,τι έχει κάνει ο Παναιτωλικός στο ποδόσφαιρο εδώ και κάμποσα χρόνια, από όταν ασχολήθηκε ο παρών μεγαλομέτοχος και οι άνθρωποι που τώρα διοικούν και που τόσο πολύ λοιδορήθηκαν στο Αγρίνιο, δεν αναφέρουμε εδώ άλλες ομάδες. Η ομάδα του Αγρινίου αποτελεί αντικείμενο ακόμη και φθόνου-σε κάθε περίπτωση αντικείμενο θαυμασμού-από άλλους οπαδούς. Οι αντιδράσεις των περισσοτέρων και για την χθεσινή ψηφοφορία για τα τηλεοπτικά ήταν ένα «μπράβο, είστε συνεπείς».

Από κει και πέρα και χωρίς να έχουμε την τεχνογνωσία να αναλύσουμε τα αγωνιστικά θέματα πρέπει να θυμίσουμε πού βρισκόμαστε, ποιο πρωτάθλημα είναι αυτό που ξεκινά. Προ ημερών καθαιρέθηκαν από τους πίνακες («δεν πέρασαν τα τεστ») διαιτητές και παρατηρητές που προ λίγων μηνών ήταν η κρεμ ντε λα κρεμ του χώρου!

Χθες, με τις εκλογές τις ΕΠΟ οι οποίες έγιναν με διεθνή επιτροπεία και με μνημόνιο κανονικό-όπως οι εκλογές στις τριτοκοσμικές χώρες υπό τον ΟΗΕ-, ώστε να μην αλλάζουν χέρια οι βαλίτζες με τα λεφτά, τέλειωσε μια μακρά εποχή που ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί ιστορικά.  Διότι για να γίνει αυτό πρέπει ακόμη να μιλήσουν πολλοί και αυτό θα γίνει μόνο αν η Δικαιοσύνη προχωρήσει τις υποθέσεις που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα εκδικαστούν ή θα πάνε στον πάτο συρταριών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκλογές στην ΕΠΟ δεν θα είχαμε αν δεν ξηλωνόταν ένα ολόκληρο σύστημα και αν δεν παραιτούνταν κάποιοι Γκιρτζίκηδες υπό το βάρος αποκαλύψεων. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός δεν είναι με τους νικητές. Είναι με εκείνους που προκάλεσαν τις εξελίξεις, που πίεσαν, που κόντραραν το σύστημα, με κόστος μάλιστα.

Το μόνο κακό κι απρόβλεπτο φέτος, σε ένα κατά τα άλλα ελπιδοφόρο ξεκίνημα πρωταθλήματος, θα είναι το πολιτικό παιχνίδι. Φαίνεται ότι θα παίξουν μπάλα και τα οικονομικά συμφέροντα, οι οικογένειες, οι επόμενες εκλογές. Αυτό όμως είναι κάτι που ποτέ δεν έλλειψε και ποτέ δεν θα λείψει από την Ελλάδα και τον Παναιτωλικό δεν τον πολυαφορά…

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2938 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.