Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 13:12

7.000 προσλήψεις στο Δημόσιο από τον επόμενο μήνα -Ποιες θέσεις ανοίγουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αιχμή του «δόρατος» τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να προκηρυχθούν μεγάλοι διαγωνισμοί για πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί αναμένεται είτε να ξεκινήσουν, είτε να δημοσιευτούν σταδιακά. Πρόκειται για προκηρύξεις που αφορούν κυρίως μόνιμες θέσεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου.

Συνοπτικά:

Πρόσληψη 510 μόνιμων υπαλλήλων σε υπηρεσίες των ΕΛΤΑ

«Ξεπαγώνει», όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός για 510 μόνιμους υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η προκήρυξη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να βγει στον «αέρα» το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι θέσεις του νέου προσωπικού καθορίζονται ως εξής: 220 Ταχυδρόμων-Διανομέων, 215 Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών (στις ειδικότητες Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών-Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 25 Διαμετακομιστών. Για τις θέσεις των διανομέων ζητούνται: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας, τουλάχιστον κατηγορίας Α2, για όσους απέκτησαν την άδεια μετά τις 19-1-2013 ή κατηγορίας Α’ παλαιού τύπου, κυβισμού άνω των 125 cm3 ή ισχύος άνω των 25 kW, η οποία να είναι σε ισχύ.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε «παγώσει» για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον αναμένεται να προχωρήσει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, θα εγκρίνει την πρόσληψη των υπαλλήλων για να καλύψουν πάγιες ανάγκες της επιχείρησης, ενόψει και του ανοίγματος που έχει κάνει στην λιανική αγορά πώλησης ρεύματος.

300 μόνιμοι στην ΕΥΔΑΠ

Στα μέσα φθινοπώρου αναμένεται να «τρέξει» η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

ΟΑΕΔ (1.135 θέσεις): Αιτήσεις (έως τις 21 Αυγούστου 2017) υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ για την επιλογή 1.135 ανέργων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι επιλεγούν θα εργαστούν στις νοσηλευτικές μονάδες με 12μηνη σύμβαση. Από την κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων προκύπτει ότι οι προσλήψεις αφορούν όλες τις κατηγορίες προσωπικού, δηλαδή Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκ- παίδευσης. Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από τις 22 Αυγούστου 1999.

ΤΟΜΥ (2.868 θέσεις): Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 2.868 θέσεις στις Τοπικές Ομάδες Υγείας. Η προθεσμία εκπνέει στις 25 Αυγούστου 2017. Σύμφωνα με την προκήρυξη, στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης διατίθενται 2.390 θέσεις και στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 478 θέσεις. Θα προσληφθούν γιατροί (κυρίως παθολόγοι και παιδίατροι), νοσηλευτές, πτυχιούχοι Κοινωνικής Εργασίας, διοικητικοί (ΠΕ) και Επισκέπτες Υγείας (ΤΕ). Απαιτούνται: πτυχίο, γνώση χειρισμού Η/Υ, καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας και άδειες άσκησης επαγγέλματος. Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Αυτά είναι: βαθμός τίτλου σπουδών, διδακτορικό, μεταπτυχιακό, δεύτερο πτυχίο. Επίσης «μετρούν» η εμπειρία και οι κοινωνικές ιδιότητες. Η διάρκεια των συμβάσεων είναι δύο χρόνια. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου tomy.moh.gov.gr.

Έτοιμη είναι σχεδόν και η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 360 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, προκειμένου ο κατά κοινή ομολογία υποστελεχωμένος Οργανισμός να καλύψει πάγιες ανάγκες σε προσωπικό. Ο αριθμός των θέσεων έχει γίνει γνωστός στους αναγνώστες της aftodioikisi.gr, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην ιστοσελίδα μας η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. Περισσότερα ΕΔΩ.

70 μόνιμοι στο υπ. Πολιτισμού

Την πρόσληψη 70 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία. Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία και αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

20 μόνιμοι στη ΔΕΗ

Προκήρυξη μόνιμου προσωπικού για είκοσι θέσεις επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ αυτήν την περίοδο. Το αίτημα έχει σταλεί από τη ΔΕΗ πριν από λίγο καιρό και αφορά σε ειδικότητες από τις κατηγορίες Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, η νέα προκήρυξη θα είναι έτοιμη αρχές φθινοπώρου και σύντομα θα σταλεί για ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο.
633 μόνιμοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Στα σκαριά βρίσκεται νέα προκήρυξη για 633 μόνιμους προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα τα καταστήματα φυλακών της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε άμεσα την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης εξακοσίων τριάντα τριών (633) ατόμων ως τακτικό προσωπικό και την έκδοση από το ΑΣΕΠ σχετικής προκήρυξης το αμέσως επόμενο διάστημα. Ηδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κ. Φωτίου, με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα καταληφθούν από τους «προστατευομένους» του ΟΑΕΔ. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά. Συγκεκριμένα, καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, σε σαράντα πέντε (45).

76 θέσεις στον ΑΔΜΗΕ

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 10Κ/2017 Προκήρυξη του (ΦΕΚ 27/4-8-2017/τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ  28/10-8-2017/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Τα ΦΕΚ της προκήρυξης έχουν καταχωριστεί και διατίθενται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 29 Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 13  Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

H 11Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 31 Αυγούστου 2017 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις  15 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Στελεχώνονται τα Δικαστήρια

Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι προσλήψεις 404 ατόμων στα Δικαστήρια καθώς όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ, μετά τις 10/9 θα ξεκινήσει ο έλεγχος των αιτήσεων και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός του πρώτου 15νθήμερου του Οκτωβρίου.

Πρόσληψη 670 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών

Νέο μεγάλο διαγωνισμό για τακτικό προσωπικό ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση και ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Hδη δόθηκε η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006 για την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 670 μονίμων, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους των εφοριακών και τελωνειακών.

Από αυτές, 220 θέσεις αφορούν αποκλειστικά τελωνειακούς υπαλλήλους τόσο πανεπιστημιακής όσο και τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καθορίστηκε σε 15 -για τις συγκεκριμένες ειδικότητες- ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθεί από υποψηφίους που υπάγονται στον Νόμο 2643/1998 για ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άλλοι.

Ακολούθως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο θα συντάξει σχέδιο της προκήρυξής του, το οποίο θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ για έγκριση. Oσο για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η έκδοσή του μέσα στους προσεχείς μήνες, ώστε το νέο προσωπικό να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2018.

Αναφορικά με τις θέσεις ανά ειδική κατηγορία προσωπικού που εντάσσονται στη νέα προκήρυξη είναι οι ακόλουθες:
• Aτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), τέσσερις θέσεις,
• Τρίτεκνοι, τέσσερις θέσεις,
• Πολύτεκνοι, τρεις θέσεις,
• Τέκνα ή μέλη οικογενειών ατόμων που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, δύο θέσεις,
• Aτομα που έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ΑμεΑ (κατηγορία Eμμεσης ΑμεΑ), μία θέση, και
• Τέκνα αναπήρων πολέμου ή άλλων μελών της οικογένειάς τους, μία θέση.

Στις υπηρεσίες, όπου θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες του επικείμενου διαγωνισμού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και τα Τελωνεία Λάρισας, Ξάνθης και Κομοτηνής.

Τίτλοι σπουδών
Εξάλλου, όσον αφορά στα πτυχία και στους τίτλους σπουδών τα οποία πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, περιλαμβάνουν για την κατηγορία ΠΕ κάποιες από τις ακόλουθες σχολές: Νομικής ή Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ή Επιχειρησιακής Eρευνας και Μάρκετινγκ ή Επιχειρησιακής Eρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing) ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Για την τεχνολογική εκπαίδευση δεκτοί θα γίνονται οι τίτλοι: Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ή Διεθνούς Εμπορίου ή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων ή Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων ή Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού.

Τέλος, οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο: (α) Ενιαίου Λυκείου, (β) Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα, (γ) Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, (δ) Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας του εσωτερικού ή εξωτερικού.

aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 1622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.