Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 12:56

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι «Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού» στον Δήμο Θέρμου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

              Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνεχίστηκαν την Πέμπτη 17 Αυγούστου οι «Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού» στον Δήμο Θέρμου, με το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων.

             Στις 19.00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών» στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου, ενός από τα ορεινότερα χωριά του Δήμου Θέρμου. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμου με τον Σύνδεσμο Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας «Ο Άγιος Δημήτριος».

             Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας κλείνοντας την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ανέφερε τα εξής:

             “Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει τη λειτουργία του ένα πολύ σημαντικό κέντρο πολιτισμού και ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων, του τρόπου ζωής και των παραδόσεων της ορεινής περιοχής του Δήμου Θέρμου. Ένας πυρήνας ανάπτυξης, που δύναται και έχει σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες και να προβάλει τον τόπο, την πολιτιστική του κληρονομιά και την ιστορία του.

Ευχή όλων μας είναι το εν λόγω Κέντρο να είναι καλοτάξιδο στον χρόνο και να πετύχει τον σκοπό για την οποίο δημιουργήθηκε, πράγμα για το οποίο δεν αρκούν, βέβαια, οι ευχές αλλά προτιμότερη είναι η υπόσχεση για συνεχές ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Δήμο, τον Σύλλογο Αργυροπηγαδιτών και όχι μόνο. Και αυτή η υπόσχεση είναι δεδομένη εκ μέρους του Δήμου Θέρμου”.

Στις 19.15 διεξήχθη ο 15ος Λαϊκός Ποδηλατικός γύρος Θέρμου. Ο αγώνας απόστασης περίπου οκτώ χιλιομέτρων είχε ως αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία του Θέρμου και διαδρομή τον δρόμο προς Πετροχώρι , Πριονέικα και Αρχαιολογικό Μουσείο. Συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες σε τέσσερις κατηγορίες, ανδρών, νέων, παίδων και κοριτσιών. Βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία καθώς και επίσης έγιναν και δύο βραβεύσεις ειδικών κατηγοριών, του μεγαλύτερου συμμετέχοντα σε ηλικία και αυτής των ΑμεΑ.

             Στις 20.30 Στον χώρο εκδηλώσεων δίπλα στο Δημαρχείο Θέρμου, η ηθοποιός κα Ειρήνη Παπαϊωάννου από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Παραβόλας, παρουσίασε με μοναδική ερμηνεία, τον θεατρικό μονόλογο «Οι γάμοι της Ευριδίκης»  από τη συλλογή διηγημάτων «Ένα μοναχικό ποδήλατο στο Χάμερσμιθ».

             Στις 21.15 στον ίδιο χώρο έγινε παρουσίαση μοντέρνων χορών από τα τμήματα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου κας Βάσιας Καφρίτσα.

             Σήμερα Παρασκευή (18/8) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας που έχει ως εξής:

19:00   Εγκαίνια μεγάλης Έκθεσης Ζωγραφικής του κ. Περικλή Πιτσογιάννη στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Διάρκεια Έκθεσης 18 - 24 Αύγουστου.

20:00   Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του κ. Νώντα Ρεντζή στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου.

Διάρκεια Έκθεσης 18 – 24 Αυγούστου.

20:00   Εγκαίνια 1ης Φιλοτελικής και Συλλεκτικής Έκθεσης Θέρμου. Οι συμμετέχοντες στην 1η Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση Θέρμου είναι  οι: Δημάδης Χαράλαμπος, Μόσχος Φώτιος, Καρύτσας Ιωάννης, Παπαθανασοπούλου Βασιλική, Παπανικολάου Αλεξάνδρα, Παπανικολάου Β. Γεώργιος, Στάμος Κωνσταντίνος και Τσώκος Ευθύμιος (Μάκος), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου.

Διάρκεια Έκθεσης 19 – 25 Αύγουστου.

20:00   Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας από τις ανασκαφές του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίου 1897 – 1932 προσφορά του «Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου» & της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», σε συνδιοργάνωση με την «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου», στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου (1ος όροφος).

20:30   Παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό, Πολιτιστικό & Χορευτικό Όμιλο Ναυπακτίας «Ο Ανεμογιάννης», με τον χοροδιδάσκαλο κ. Νικόλαο Ζωργιό στην κεντρική πλατεία του Θέρμου.

22:00   Μουσική Συναυλία με την Ευγενία Γρέντζελου στην κεντρική πλατεία Θέρμου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Σπύρος Τζογάνης.

Διαβάστηκε 1156 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.