Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:21 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 21:24

Κοινή έκθεση ζωγραφικής στη Ναύπακτο έως τις 31/8

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό event

Το Art-Lepanto, είναι o χώρος που δημιούργησε με αγάπη για την τέχνη και την όμορφη πόλη της Ναυπάκτου ο Γιάννης Ράπτης και που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξεως για τους κατοίκους και επισκέπτες της, που αγαπούν τα εικαστικά.

Φυσικά υποστηρίζει τη δουλειά Ελλήνων καλλιτεχνών σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους ενώ πέραν όλων των άλλων φημίζεται για την εκλεκτική διακόσμησή του, σε ένα περιβάλλον λιγότερο ουδέτερο και περισσότερο οικείο από μια απλή gallery.

Σε αυτό τον υπέροχο χώρο στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου δημιουργείται και πάλι ένας «μικρόκοσμος» αφηγήσεων μέσα από τα έργα των: Χριστόδουλου Γκαλτέμη, Βασίλη Κολοκυθά, Βασίλη Σολιδάκη και Απόστολου Φλέγκα.

Σε μια αναπάντεχα ευχάριστη συνάντηση οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, σε μια κοινή έκθεση που ανοίγει τις πόρτες της, την Τετάρτη 16 Αυγούστου με προγραμματισμένη λήξη την Πέμπτη στις 31 Αυγούστου.

koi-nafpaktos

Τα έργα τους τοπία, προσωπογραφίες και φιγούρες αποπνέουν αλήθεια, γνώση και ομορφιά.

Το εξαιρετικό ταλέντο τους και η εργατικότητά τους δίνουν ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και επαναφέρουν την αγάπη μας στην «παράσταση».

Με πορεία εντελώς ξεχωριστή ο καθένας τους συναντιόνται στον ιδιαίτερο αυτόν χώρο που διακρίνεται για την θέση του αλλά και για την ποιότητα των εκθέσεων που φιλοξενεί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου μετά τις 20:00.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 8 το απόγευμα έως και τις 12 το βράδυ.

Την επιμέλεια έχει ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

Bιογραφικά:

Χριστόδουλος Γκαλτέμης

koi-galtemis

pol-zogr-galtemis

Ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης γεννήθηκε το 1953 στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια πήρε και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, αρχικά με δάσκαλο τον Νίκο Νικολάου και αργότερα στο εργαστήρι χαρακτικής του Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου.

Σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Γιάννη Κεφαλληνού και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Παρακολούθησε επίσης το φροντιστήριο «Καλλιτεχνική Τυπογραφία -Τέχνη του βιβλίου» με δάσκαλο τον Γιάννη Παπαδάκη και θεωρητικά κοντά, κυρίως, στον Παντελή Πρεβελάκη και τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Αποφοίτησε με το «Βραβείο Φιλοτεχνηθέντων Έργων».

Αμέσως με το τέλος των σπουδών του τού δίνεται η ευκαιρία να εμβαθύνει πρακτικά στην τέχνη της λιθογραφίας, σε γνωστά αθηναϊκά λιθογραφεία και να γνωρίσει δασκάλους του είδους, αποκομίζοντας από την εμπειρία τους. Το 1988 πήρε τριετή υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στη χαρακτική. Είναι ταυτόχρονα ζωγράφος και χαράκτης.

Έργα του βρίσκονται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας στην Τράπεζα Εργασίας, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, στην Πινακοθήκη Χαρακτικής που ίδρυσε ο Κώστας Μαλάμος στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα ξενοδοχεία Hyatt Regency Θεσσαλονίκης και King George Αθηνών. Ακόμη σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο, Η.Π.Α., Καναδά, Αγγλία, Βέλγιο Γαλλία, Γερμανία.

Το 2008 βραβεύθηκε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ με το Βραβείο της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, για το σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου.

Είναι καθηγητής χαρακτικής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Βασίλης Κολοκυθάς

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Γεννήθηκε το 1948 στην Πάτρα. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την ενασχόληση του με τον αθλητισμό (Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, Βαλκανιονίκης στον Δέκαθλο) πολύ νωρίς μεταπήδησε και στο χώρο της ζωγραφικής αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα. Έκανε ελεύθερες σπουδές διπλά σε γνωστούς ζωγράφους όπως ο Γιώργος Κουζούμης.

Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτά χρώματα, και η θεματογραφία του αναφέρεται κυρίως στη φύση και το Ελληνικό τοπίο. Οι πίνακες του σχετίζονται με την αναζήτηση του ιμπρεσιονισμού με μια εξπρεσιονιστική διάσταση. Αποφεύγει το σχεδιαστικό περίγραμμα και οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών. Ο διάλογος του καμβά, των χρωμάτων, των υλικών διαμορφώνεται μέσα από έναν λυρισμό που πηγάζει από την ευλαβική προσήλωση που έχει ο Βασ.Κολοκυθάς πάνω στους κανόνες της ζωγραφικής.

Παρουσίασε έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έργα του έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες του οίκου BONHAMS στο Λονδίνο.

Βασίλης Σολιδάκης

koi-solidakis

pol-zogr-solidakis

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1948. Το 1973 πήγε στην Ισπανία όπου έκανε ελεύθερες σπουδές κοντά στο ζωγράφο Δημήτρη Περδικίδη. Δημιουργεί έργα μικτής τεχνικής καθώς και κατασκευές που μορφοποιούν τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις.

Έχει ασχοληθεί περιστασιακά με τη γελοιογραφία, τη σκηνογραφία και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για ποιητικές συλλογές. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.

Απόστολος Φλέγκας

koi-flegas

pol-zogr-flegas

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών, στα εργαστήρια των Τρ. Πατρασκίδη και Χρ. Μπότσογλου. Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στη Ναύπακτο.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1553 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.