Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:22 μμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 16:24

Θέρμο: Εκθεση βιβλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή του Κοσμά του ΑΙτωλού (Παρ 12 - Κυρ 27/8/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ.

Καθημερινά και Κυριακές 10 πρωί έως 2 μεσημέρι και από 7 απόγευμα έως 12 βράδυ. Από 12 έως 27 Αυγούστου.

Για Τρίτη χρονιά ή έκθεση βιβλίου στην πλατεία του Θέρμου.

Βιβλία για όλες τις ηλικίες όλων των κατηγοριών και σε απίστευτα καλές τιμές. Βιβλία ακόμη και με δύο μόνο ευρώ. Για λίγες μόνο ημέρες επιλεγμένοι τίτλοι βιβλίων, παιδικά, λογοτεχνία κλασσική και σύγχρονη, ιστορία, μαγειρική, κήπος, χιούμορ και πολλά ακόμη.

ΘΕΡΜΟ: TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Για Τρίτη χρονιά ή έκθεση βιβλίου στην πλατεία του Θέρμου

Πρόγραμμα Θρησκευτικών Εκδηλώσεων

Με τη συμμετοχή   των   Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών  Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.

Τετάρτη  23 Αυγούστου 2017

18:45 Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ στην Ιερά Μονή ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

07:00 Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και Συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ στην Ιερά Μονή  ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ  ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ.

11:30 Δέηση στο χώρο που γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμάς στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

18:30 Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

19:15 Λιτάνευση Ιερής Εικόνας του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην κεντρική πλατεία του Θέρμου.

  • Συμμετέχει η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασιλείου Κονίδα και η φιλαρμονική ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

20:30 Μικρή δεξίωση στο «Πνευματικό Κέντρο» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου.

Στις  ακολουθίες ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Θέρμου.

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

18:30 Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή  Φωτμού από το Σύνδεσμο Αποκουρητών Αιτωλίας «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

19:15 Ομιλία  από την Οσιολογιοτάτη Γερόντισσα Μαριάμ, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Κατερινούς με θέμα: «Ιερά Μονή Φωτμού – Η προσφορά του Μοναχισμού στην Τουρκοκρατία και ο  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Φωτμού.

20:00 Χορωδία με Εκκλησιαστικούς Ύμνους.

21:15 Έναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων  στην κεντρική πλατεία Θέρμου με την  παρουσίαση  του μουσικού  έργου «No Words» (μέσα από τις πολύπλευρες συνθέσεις και τις εκφραστικές κιθάρες του κ. Ανδρέα  Καχριμάνη, τις γοητευτικές μελωδίες από το τσέλο του κ. Σταύρου Παργινού και τα σαγηνευτικά κρουστά του κ. Νίκου Νταρίλα).

22:30 Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Σύλλογο Χρυσοβιτσιάνων Αθήνας για την καθιέρωση  του  θεσμού του «Ανταμώματος»  το έτος 1992. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας  κατά τη διάρκεια του φετινού Ανταμώματος.

Πέμπτη  17 Αυγούστου 2017

19:00 Εγκαίνια έναρξης λειτουργίας του « Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών» στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

19:15 15ος Λαϊκός Ποδηλατικός γύρος Θέρμου. (Υπεύθυνοι: Αλέξανδρος Κοντός και Φώτιος Αγγελόπουλος).

21:00 Παρουσίαση μοντέρνων χορών από τα τμήματα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου με τη χοροδιδάσκαλο κα Βάσια Καφρίτσα στο χώρο των εκδηλώσεων.

Παρασκευή  18 Αυγούστου 2017

19:00 Εγκαίνια μεγάλης Έκθεσης Ζωγραφικής του κ. Περικλή Πιτσογιάννη στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Διάρκεια Έκθεσης 18 – 24 Αύγουστου.

20:00 Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του κ. Νώντα Ρεντζή στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου.

Διάρκεια Έκθεσης 18 – 24 Αυγούστου.

20:00 Εγκαίνια 1ης Φιλοτελικής και Συλλεκτικής Έκθεσης Θέρμου. Οι συμμετέχοντες στην 1η Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση Θέρμου είναι  οι: Δημάδης Χαράλαμπος, Μόσχος Φώτιος, Καρύτσας Ιωάννης, Παπαθανασοπούλου Βασιλική, Παπανικολάου Αλεξάνδρα, Παπανικολάου Β. Γεώργιος, Στάμος Κωνσταντίνος και Τσώκος Ευθύμιος (Μάκος), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου.

Διάρκεια Έκθεσης 19 – 25 Αύγουστου.

20:00 Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας από τις ανασκαφές του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίου 1897 – 1932 προσφορά του «Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου» & της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», σε συνδιοργάνωση με την «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου», στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου (1ος όροφος).

20:30 Παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό, Πολιτιστικό & Χορευτικό Όμιλο Ναυπακτίας «Ο Ανεμογιάννης», με τον χοροδιδάσκαλο κ. Νικόλαο Ζωργιό στην κεντρική πλατεία του Θέρμου.

22:00 Μουσική Συναυλία με την Ευγενία Γρέντζελου στην κεντρική πλατεία Θέρμου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Σπύρος Τζογάνης.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

10:30 Πρωτάθλημα τάβλι. Χώρος διεξαγωγής πλατεία Νικολίτσα, (κάτωθι Ηρώου Πεσόντων). Δηλώσεις συμμετοχής: κ Κωνσταντίνο Τσούνη, τηλ. 6948725883, mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

18:30 3ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Κοσμά Αιτωλού 10 χιλ. με εκκίνηση από τα θεμέλια του σπιτιού του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο και κατάληξη στην πλατεία Θέρμου. (Δηλώσεις συμμετοχής έως 16 Αυγούστου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=d5b0e29c18616af37b8e620ae9813532 (κ. Παύλος Γορανίτης 6955-985506).

21:15 Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μπόστ σε διασκευή –σκηνοθεσία Κάτιας Ζαρκάδα στο χώρο των εκδηλώσεων.

23:00 Βραδιά νεολαίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου σε συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θέρμου.

Κυριακή   20 Αυγούστου 2017

10:30 Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στο αλσύλλιο «Κουρί» με διοργάνωση της ΛΕΜΑΘ. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία από ώρα 9:30 ( πλάτωμα Κουρί).

11:00 Ονομασία οδού προς τιμήν του Ιατρού Δημητρίου Γεωργίου Μώκου, παραπλεύρως του Κέντρου Υγείας Θέρμου. Ομιλία από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Θέρμου κα Κατερίνα Κυριακίδου. Ακολουθεί μικρή δεξίωση.

17:30 Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας «Απόλλων Θέρμου 1957 – Σκουφάς Κομποτίου Άρτας (Ομάδα Γ΄ Εθνικής) στο δημοτικό γήπεδο Θέρμου.

19:00 Εκδήλωση για παιδιά με την ηθοποιό κα Ειρήνη Κοψαλή. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι.

Συμμετέχει με αφήγηση σε μικρά παιδιά η ηθοποιός κα Έφη Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα) στο χώρο της «Πηγής» .

21:30 Πολιτιστική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου Αιτ/νιας ( η οποία περιλαμβάνει ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού υπό τον τίτλο “CASTA DIVA” ( Αγνή Θεά), με τη διακεκριμένη υψίφωνο και εκλεκτή Συντοπίτισσά μας κα Μαρία  Κοσμά

Στο πιάνο συνοδεύει ο ταλαντούχος Σπύρος Μπάνος.

Προς Τιμήν της Καλλιτέχνιδος ο Διακεκριμένος και Δημοφιλής Ηθοποιός κ. Ηλίας Λογοθέτης, θα αποδώσει κείμενο του ALBERT CAMUS ( Η εξορία της Ελένης).

Παρουσίαση προγράμματος τραγουδιών από την Διακεκριμένη κα Αθηνά Γρ. Χαντζή, Δρ. Αρχαιολογίας (University of California Berkeley), Ιστορικός Τέχνης – Συγγραφέας ( Συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας & Λευκάδος και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου). Στον

Δευτέρα  21 Αυγούστου 2017

18:30  «Τουρνουά ποδοσφαίρου Projunior» διοργανώνει η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΡΜΟΥ στο γήπεδο 5Χ5. Θα συμμετέχουν οι ομάδες ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΡΜΟΥ.

20:30 Απονομή Βραβείου Αριστείας « Χαριλάου Ευθυμίου και Άννας Ροδά – Ευθυμίου» για τον πρωτεύσαντα μαθητή της Γ΄ Τάξης Ενιαίου Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Απονομή Βραβείου Αριστείας « Σπυρίδων Βάρσος» για τον πρωτεύσαντα μαθητή της Γ΄ Τάξης Ενιαίου Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Απονομή Βραβείου Αριστείας « Βασιλείου και Ειρήνης Παπαδοπούλου»  για τον πρωτεύσαντα μαθητή της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Απονομή Βραβείου Αριστείας «Μνήμης Μαριλένας Αθανασίου Νικολίτσα» για τον πρωτεύσαντα μαθητή της Γ΄ Τάξης Ενιαίου Λυκείου των Πανελλαδικών εξετάσεων 2017.

21:00 Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Χρήστο Βασιλόπουλο με θέμα «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως Πρότυπο Πνευματικού Πατέρα και Παιδαγωγού», στο χώρο των Εκδηλώσεων.

21:30 Εορταστικό πρόγραμμα με Βυζαντινούς Ύμνους και Παραδοσιακά Τραγούδια από τη Χορωδία Μαθητών και Αποφοίτων της Σχολής  Βυζαντινής Μουσικής και τη Χορωδία Γυναικών του Ιερού Ναού  Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου με Χοράρχη τον κ. Αλέξιο Σιάχο.

Τρίτη  22 Αυγούστου 2017

20:00 Ονομασία οδού στον οικισμό Μέγα Δένδρου Θέρμου προς τιμήν   του Λυκειάρχη και Συγγραφέα Ιωάννου Βασιλείου Λύσσαρη.

20:30 Βράβευση του Κέντρου «Ευγένιος Γιαννούλης – Κοσμάς Αιτωλός» στην πλατεία Νικολίτσα (Έξωθεν Δημαρχείου).

20:45 Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του Λυκειάρχη και Συγγραφέα κ. Ιωάννου Βασιλείου Λύσσαρη στην Πλατεία Νικολίτσα  (Έξωθεν Δημαρχείου).

22:15 Μεγάλη συναυλία με τον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤZΗΓΙΑΝΝΗ. Συμμετέχει και η Νεκταρία Τσομπάνογλου στο Χώρο Εκδηλώσεων.  Είσοδος Ελεύθερη.

Τέταρτη  23 Αυγούστου 2017

06:45 Προσκυνηματική πεζοπορία από θέση «Σπαστήρας» οικισμού Ταξιάρχη προς την Ιερά Μονή Καταφυγίου σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Δημιουργίας  Έρευνας Ανάπτυξης  Δήμου Θέρμου (ΙΔΕΑΠΘ).

19:00 Καλοκαιρινό Bazaar από το «Χαμόγελο του παιδιού» στην πλατεία του Θέρμου.

Διάρκεια έκθεσης 23-24 Αυγούστου (Ώρες19:00 με 00:00).

22:00 Συναυλία με νησιώτικα και δημοτικό-λαϊκά τραγούδια από την Ιωάννα Λεγάκη στο χώρο εκδηλώσεων. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη   24 Αυγούστου 2017

21:00 Αφιέρωμα στον αείμνηστο Αναστάσιο (Τάσιο) Ακρίδα Δικηγόρο, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θέρμου και  Βουλευτή.

21:30 Χαιρετισμός Δημάρχου Θέρμου κ. Σπυρίδωνος Κωνσταντάρα.

21:40 Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου (ΕΟΘ) με τους χοροδιδασκάλους κ.κ. Θωμά Κυριαζή και Βασίλειο Τριανταφύλλου.

24:00 Καύση Πυροτεχνημάτων – Τέλος Εκδηλώσεων.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρουσίαση Εκδηλώσεων: Σοφία Αγνίδη – Στεργίου.

 

Διαβάστηκε 2354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.