Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 22:26

Φιλικό: Αρης - Παναιτωλικός: 1-2. Το πήρε ο Κλέσιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πρωταγωνιστή τον Κλέσιο που είχε εξαιρετική διάθεση και απόδοση, κέρδισε πέναλτι και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ατομική προσπάθεια, ο Παναιτωλικός επικράτησε με σκορ 2-1 του Άρη στη Βέροια. Ο νεαρός επιθετικός πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την έβγαλε απ’ τα δύσκολα.

Το παιχνίδι είχε πολύ δύναμη (σε αρκετές περιπτώσεις ξέφυγε) αλλά λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο α’ μέρος. Το σχήμα που επέλεξε ο Χάβος ανταποκρίθηκε αμυντικά, αλλά υστέρησε σε σωστές συνεργασίες και δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ. Παρότι η διάταξη είχε επιθετικό προσανατολισμό.

Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία. Στο κέντρο άμυνας ήταν ο Ροντρίγκες και ο Χαντάκιας, στα άκρα ο Μύγας και ο Ρότσα. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Πάουλο, έχοντας δίπλα του τον Λόπες και μπροστά τους τον Μάζουρεκ. Στα πλάγια της επίθεσης ο Ντίας με τον Κλέσιο και φορ ο Μοράρ.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τον Παναιτωλικό και ο Άρης πήρε νωρίς πρωτοβουλίες και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση. Έφτασε στο γκολ με έναν παίκτη που απασχόλησε αυτή τη μεταγραφική περίοδο τα καναρίνια, τον Ούγκο Σόουζα. Στο 16’ από κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Βραζιλιάνος αμυντικός με γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Κυριακίδη, κάνοντας το 1-0.

Άλλη φάση δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, αλλά ούτε κι ο Παναιτωλικός είχε την ανάπτυξη που έπρεπε για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κατάφερε πάντως να απαντήσει στο 33’, όταν ο Κλέσιο μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τζανακάκη. Ο Πάουλο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Παναιτωλικός βελτίωσε την επιθετική του εικόνα στο β’ ημίχρονο και έφτιαξε φάσεις. Στο 62’ ο Μοράρ μπήκε από αριστερά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας και στο επόμενο λεπτό ο Ρουμάνος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κλέσιο που σούταρε διαγώνια χωρίς να βρει στόχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 76’, όταν ο Ρόσα από το σημείο του πέναλτι και με εξουδετερωμένη την άμυνα, σούταρε πάνω από την εστία. Στο επόμενο λεπτό ο Ρόσα έδωσε στον Μάζουρεκ που σούταρε δυνατά και ο τερματοφύλακας του Άρη Καντιμοίρης απέκρουσε με το πόδι.

Στο 80’ οι κυανοκίτρινοι είχαν διπλή ευκαιρία. Ο Μαρινάκης έκανε κούρσα στον άξονα και έδωσε στον Ρόσα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Καντιμοίρης. Ο Μαρκόβσκι μπήκε στη φάση και πλάσαρε για να κάνει δεύτερη επέμβαση ο αντίπαλος πορτιέρο. Το επιθετικό κρεσέντο έφερε δεύτερο γκολ στο 87’. Ο Κλέσιο έκανε μια απίστευτη ενέργεια με εκπληκτικό σλάλομ απέναντι σε όλη την άμυνα χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει κανείς. Την τελείωσε με εξίσου εξαιρετικό τρόπο στέλνοντας με αριστερό σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από κει στα δίχτυα, χαρίζοντας τη φιλική νίκη στην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις ο Μαρκόβσκι μόνος του απέναντι στον Καντιμοίρη σούταρε για να αποκρούσει ο έμπειρος πορτιέρο και πάλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (76’ Μαρινάκης), Ρότσα (76’ Τσοκάνης), Πάουλο, Λόπες (58’ Μπεχαράνο), Μάζουρεκ, Ντίας (58’ Ρόσα), Κλέσιο, Μοράρ (71’ Μαρκόβσκι).

http://www.agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 2095 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.