Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 16:38

«Κι αν παρήλθον οι χρόνοι…» : Δύο κωμικά μονόπρακτα στο Αιτωλικό (Σαβ 19/8/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Κι αν παρήλθον οι χρόνοι…»
Δύο κωμικά μονόπρακτα του Α. Τσέχωφ και του Δ. Κορομηλά, από την Σικυώνια Θεατρική Σκηνή στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού το Σάββατο 19 Αυγούστου ώρα 21.00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

1. «Η Επέτειος» του ‘Αντον Τσέχωφ
Υπόθεση
Το έργο εκτυλίσσεται, στην Τράπεζα Αµοιβαίας Πίστεως και ωφέλειας και πιο συγκεκριµένα στο Γραφείο του προέδρου του διοικητικού συµβουλίου, την ηµέρα της επετείου των 15χρόνων της τράπεζας. Ο πρόεδρος του διοικητικού συµβουλίου Αντρέι Αντρέεβιτς, σε συνεργασία µε τον Κοσµά Νικολάεβιτς, λογιστή της Τράπεζα ς, προσπαθεί να γράψει τον λόγο του για τη συγκεκριµένη επέτειο, ενώ συµβαί- νουν διάφορα ευτράπελα. Ένα από αυτά είναι η άφιξη µιας ανήµπορης γυναίκας (συζύγου του γραµµατέα της Νοµαρχίας), η οποία ζητά τα δεδουλευµένα του αν- τρα της από τη Νοµαρχία, µε το αιτιολογικό πως «οι Τράπεζας έχουν τα λεφτά…». Ανήµπορος να αντιµετωπίσει όλα αυτά τα ευτράπελα ο Αντρέι Αντρέεβιτς, υποκύπτει σε όλους και σε όλα και τελικά καταλήγει να καταστρέψει ο ίδιος τη γιορτή για την επέτειο της τράπεζας.

Πρόσωπα του έργου
ΑΝΤΡΕΙ ΑΝΤΡΕΓΙΕΒΙΤΣ ΣΙΠΟΥΤΣΙΝ: Μάριος Στεφανιδέλης (Πρόεδρος Δ.Σ της Τράπεζας)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΛΕΞΕΓΕΒΝΑ :(Γυναίκα του) Γιώτα Παπά
ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΓΙΕΒΙΤ: Λευτέρης Αχμέτης (Αρχιλογιστής της Τράπεζας)
ΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΙΟΝΤΟΡΟΒΝΑ ΜΕΡΤΣΟΥΚΙΝΑ: Λίζα Αναγνωστοπούλου (Γυναίκα Γραμματέα Νομαρχίας)
ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Γιώργος Μεταξάς, Γιώργος Πανούσης

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ:
Ένας στριμμένος, μισογύνης τραπεζικός υπάλληλος… Ένας δανδής τραπεζίτης που μεγαλοπιάνεται… Μια ελαφρόμυαλη πεταχτούλα, σύζυγος του τραπεζίτη… Μια πονηρή, επίμονη κυρία που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα… Σχιζοφρένεια…
ΤΣΕΧΩΦ:
«Στη σκηνή όλα πρέπει να είναι τόσο απλά και τόσο σύνθετα όπως και στη ζωή».
ΗΡΩΕΣ:
Εκ πρώτης όψεως οι ήρωες των τσεχοφικών έργων συμπεριφέρονται με απλότητα, μιλώντας συχνά με ευκολονόητες και συνηθισμένες λέξεις. Πίσω όμως από τις λέξεις κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος από αισθήματα, σκέψεις και ανησυχίες.

2. «Ο Θάνατος του Περικλέους» του Δημήτρη Κορομηλά
Υπόθεση
Ο «θάνατος του Περικλέως», σατυρίζει ωραία μια πτυχή του ρωμαίικου χαρακτήρα. Οι ήρωες τσακώνονται χωρίς λόγο, για το αν ο θάνατος του αρχαίου δημοκράτη της Αθήνας, ωφέλησε ή έβλαψε την αθηναϊκή δημοκρατία… Ο λόγος αυτός γίνεται πρόσχημα ενός γερού καβγά που ξεσπά ανάμεσα σε γαμπρό και πεθερό, στον οποίο εμπλέκονται η σύζυγος, η κόρη, ο θείος και το υπηρετικό προσωπικό.
Πρόκειται για έναν τυπικό νεοελληνικό οικογενειακό καβγά για το τίποτα και γύρω απ” το τίποτα. Κανείς δεν νοιάζεται για τον αρχαίο πολιτικό, παρά ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα επιβάλλουν ο ένας στον άλλον τις απόψεις τους, όποιες κι αν είναι αυτές.

Πρόσωπα του έργου
ΣΟΦΙΑ (υπηρέτρια): Μαριλένα Σολωμού
ΗΛΙΑΣ (υπηρέτης): Βασίλης Καραντζιάς
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΤΟΣ (θείος): Κώστας Ανδικόπουλος
ΜΑΡΙΑ (Σύζυγος): Γιώτα Ανρικοπούλου
(ΕΛΕΝΗ (κόρη) Αφροδίτη Καλλίρη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΓΚΛΑΣ (γαμπρός): Βλάσης Καλογεράκης
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (πατέρας): Παναγιώτης Σαλωνίτης

Αχ αυτός ο Περικλής !!!
Όλα τα φώτα επάνω του. Ένας Σπαρτιάτης …Άντε κι ένας Αθηναίος. Α, σίγουρα και μια κόρη να σπαράζει. Λέγοντας «μπαμπάκα μου». Μια Κεφαλλονίτισσα αρχόντισσα, αγύριστο Κεφάλι. Ένας Ηλίας χαμένος, σε «πρόβα φράκου» που καλοβλέπει την «απόλυτη Σοφία του». Στον απόλυτο πανικό.
Όλο το έργο περιβόλι της καρδιάς των Ελλήνων… Που 3.000 χρόνια τώρα δεν αλλάζουμε με τίποτα!!!!!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Γιώργος Καρβουντζής
Κοστούμια: Σωτηρία Ζήση
Χορογραφία: Σωτήρης Μούρτης

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1734 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.