Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:22 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 12:28

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της ιστορικής «Μάχης του Αετού»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων για τα 195 χρόνια από την ιστορική Μάχη του Αετού.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερέα του Αετού π. Σπύρο Μανιαβό κι αμέσως μετά ξεκίνησαν ομιλίες από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αετού Γιώργο Ντέμο και τον πρόεδρο του συλλόγου Αετινών Αθήνας Δημήτρη Ζαφείρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία της Μάχης και στις απαράμιλλες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας των αγωνισθέντων Ελλήνων…
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων απο τους: Θεόδωρο Στούπα (Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας), Γεώργιο Ντέμο (Πρόεδρος Τ.Κ. Αετού), εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος ΚατούναςΔημήτρη Ζαφείρη (Πρόεδρος του συλλόγου Αετινών Αθήνας), Κώστα Γρίνου για την Εθνική Αντίσταση και Βαγγέλη Ντέμου για την ομάδα του Αετού.
 
Κλείνοντας την εκδήλωση ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr
Φωτογραφίες: Λευτέρης Ζαφείρης

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.