Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:59 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 15:11

Τουλάχιστον τώρα θα είμαστε ενωμένοι(;)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συμπεριφορά των Γερμανών δίνει μια χρυσή διέξοδο και στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και την ψυχολογία των πολιτών. Οι ίδιοι βέβαια κάνουν τη δουλειά τους-μαζί με τις χώρες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης-που είναι, σε τελική ανάλυση, να μην μας έχουν μαζί τους στην ευρωζώνη. Αλλά αυτό ποσώς αφορά εμάς.

Όσο ευρωπαϊστής κι αν είσαι και όσο κι αν πιστεύεις ότι το διεθνές περιβάλλον χρειάζεται μεγάλες ενώσεις σαν την Ε.Ε. δεν μπορείς, από την άλλη, να ανεχτείς αυτό που έγινε χτες. Οι δικές μας ανεπάρκειες και το ότι οι εκθέσεις λένε ότι έχουμε τουλάχιστον ένα χρόνο-πριν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, από τις περσινές διπλές εκλογές-που καταστρατηγούμε τις δεσμεύσεις μας δεν δίνουν το δικαίωμα στον δόκτορα Ντουμ(Σόϊμπλε)να δικαιώνει τον Βαρουφάκη. Ο τελευταίος ήδη έγραψε άρθρο στην Die Zeit όπου εξηγεί το σχέδιο του Σόϊμπλε για προσωρινή ή μόνιμη έξοδό μας από το ευρώ. Στο τέλος ο τέως υπουργός θα αποθεώνεται και πάλι στον δρόμο χάρη στην μονολιθικότητα και την αλαζονεία του γερμανικού τρόπου σκέψης.

Αυτό δεν είναι κακό για την Ελλάδα. Αντίθετα, της παρέχει υπηρεσίες στην παρούσα φάση. Ακόμη και σε ενδεχόμενη κατάρρευση θα υπάρχει ένας ορατός εχθρός κι ένα αφήγημα με κάποια βάση, ότι το παιχνίδι ήταν από πριν στημένο. Επίσης η αντίδραση Γάλλων, Γερμανών, Αυστριακών, πολιτικών ομάδων, ακόμα και των «Θεσμών», στην πειθαρχία των Γερμανών μπορεί να διχάζει την Ευρώπη, δημιουργεί όμως συμπάθειες για εμάς. Ακόμα κι γερμανικά ΜΜΕ κράζουν τους συμπατριώτες τους για τον τρόπο που φέρθηκαν και τα όσα ζήτησαν. Ίσως αν ήμασταν κι εμείς πιο συμπαθείς στο πρόσφατο παρελθόν, με έναν Τσακαλώτο από τότε στη σημερινή θέση και χωρίς τη ρητορική των υπερπατριωτών και των δογματικών αντικαπιταλιστών σε μια ένωση του Δυτικού Κόσμου, τώρα να ήμασταν σε ακόμα καλύτερη θέση.

Πλέον διαφαίνεται πιο εύκολο να είμαστε ενωμένοι είτε προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε συμφωνία είτε σε άλλη εξέλιξη. Προσωπικά πιστεύω ότι η παραμονή στο ευρώ δεν είναι πια υλοποιήσιμος  στόχος. Το να μείνουμε στην Ε.Ε., να έχουμε βοήθεια για αν συνέλθουμε και να έχουμε τουλάχιστον σοβαρές επαφές με τις χώρες που δεν είναι στο άρμα της Γερμανίας, είναι εφικτό. Το να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον λαό να αποδεχτεί σε τρεις μέρες τις «ομαδικές απολύσεις» ή τις αποκρατικοποιήσεις που για χρόνια αποκαλούσαμε «ξεπούλημα», είναι αδύνατο και τελικά θα μας οδηγήσει ή στη διάλυση ή στην επικράτηση των πιο ακραίων από τους ακραίους.

Επί του πιεστηρίου: Φυσικά ο τίτλος και το πνεύμα του κειμένου θα είναι τεράστια έκπληξη αν ισχύσει, με την συμφωνία που υπεγράφη.

Γ.Συμψηρής

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.