Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 12:54

Ναύπακτος: Εξαιρετικής ποιότητας τα θαλασσινά νερά Γριμπόβου και Ψανής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την 1/8/2017 πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ δειγματοληψία θαλασσινού νερού στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής.

Δείγματα ελήφθησαν στην Ψανή έμπροσθεν της Πλαζ, της Γαλάζιας Σημαίας και του Φλοίσβου και στο Γρίμποβο έμπροσθεν του Ξενία, του Ξενοδοχείου Lepanto και του Ναυτικού Ομίλου.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 9854/2017 πιστοποιητικό αναλύσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, τα θαλασσινά νερά των παραλιών Γριμπόβου και Ψανής κρίνονται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνίας «Η ποιότητα των θαλασσών μας αποτελεί προτεραιότητα και για την ΔΕΥΑΝ και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε διαρκώς σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Σύντομα δε αναμένονται και δράσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνιος Φράγκος μετά την κοινοποίηση του εγγράφου ανέφερε ότι: «Η Ναύπακτος αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η εξαιρετική ποιότητα των θαλασσών μας. Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές και το εν λόγω έγγραφο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης»

Διαβάστηκε 1216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.