Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:00 πμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 13:13

Η Ελλάδα του σήμερα μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα που ζεί στο εξωτερικό !!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο αναγνώστης του AgrinioBestOf.gr Κος Χαβίνης Θεόδωρος, κάτοικος του Σαν Φραντζίσκο Αμερικής, με καταγωγή απο την Αμφιλοχία, βρέθηκε στην περιοχή μας για ολιγοήμερες διακοπές και μας μίλησε για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στον τρόπο ζωής και την οικονομία.

Ο κος Θεόδωρος Χαβίνης κατάγεται από την Αμφιλοχία, γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 20 χρόνια μένει στο Σαν Φραντζίσκο στην Αμερική. Εφυγε από την Ελλάδα από τα 18 καθότι είχε την τάση να φύγει να δει κάτι διαφορετικό με προορισμό κυρίως Αγγλοσαξονικά κράτη. Εχει σπουδάσει στο Λονδίνο Φυσική και Ηλεκτρονικά και στο Λίβερπουλ έκανε Master στις Τηλεπικοινωνίες. Σήμερα δουλεύει στην Sillicon Valley σε εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμογές Business Banking, Finance, Wealth Management κλπ. Είναι παντρεμένος εχει δύο κόρες εκ τω οποίων η μία δουλεύει στην Γερμανία ως Asset Manager και η άλλη ως Βιολόγος στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος έχει ένα χρόνο  να έρθει στην Ελλάδα και στο φετεινό ταξίδι βρήκε σημαντική εξέλιξη στην χώρα μας, την χρήση των νέων Αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία οδό, Ιονία οδό). Ο ίδιος δηλώνει ότι πρώτη φορά έρχεται σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από Αθήνα σε Αμφιλοχία και αισθάνεται υπερήφανος για αυτό. Η χρήση των νέων αυτοκινητοδρόμων θα φέρει νεα πνοή στην περιοχή διευκολύνοντας τους ντόπιους και βοηθώντας την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

Για το πώς βλέπει την ζωή στην Αμερική σε σχέση με την ζωή εδώ μας δηλώνει ότι: Στην Αμερική υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο ζωής καθότι εκεί δουλεύουν πολλές ώρες και γενικώς η ζωή ειναι πολύ ποιό γρήγορη. Οσον αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην Αμερική οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες και λιγότεροι έχουν δικές τους δουλειές. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι περισσότεροι έχουν δικές τους δουλειές και λιγότεροι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες. Οι δουλειές αυτές όμως στην χώρα μας δεν έχουν να κάνουν με παραγωγή ή να κάνουν κάτι πρωτότυπο αλλά είναι στην πλειοψηφία, καφετέριες, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα κλπ παρεμφερή, τα οποία ναι μέν χρειάζονται αλλά όχι τόσα πολλά.  Θα έπρεπε η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα ούτως ώστε ο κόσμος να ασχολείται με νέες τεχνολογίες, να κατασκευάζει πράγματα να κάνει πρωτότυπα πράγματα. Δίνοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο βιομηχανική και να εξάγει τα πολύ ποιοτικά προιόντα που παράγει αντί να ανακυκλώνεται στα ίδια και στα ίδια. Πχ ένα τυροπιτάδικο ή ένα καφενείο δεν παράγει και δεν εξάγει τίποτα.Οσον αφορά τον Τουρισμό οφείλω να ομολογήσω ότι το προσωπικό που στελεχώνει τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι πολύ φιλικό και αυτό είναι πολύ καλό αλλά θέλει λίγο προσοχή στην λεπτομέρεια για να ανέβει η ποιότητα του Τουρισμού και κατεπέκταση τα ωφέλη. Πιο συγκεκριμένα χρειάζετε οι πόλεις να είναι καθαρές, οι ακτές και οι παραλίες επίσης και το service ποιοτικότερο. Ο κόσμος είναι φιλικός αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

THEO XAVINIS 1

Σε ερώτηση αν θα γύριζε να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα απάντησε ότι ειναι μια δυσκολη ερωτηση και θα εξαρτηθεί πολύ μετά την οικονομική κρίση. Ωστόσο δηλώνει ότι στο σπίτι του μιλάνε άπαντες Ελληνικά και θα έρχεται πάντα τα καλοκαίρια, για όσο περισσότερο χρόνο του επιτρέπεται.

Το μήνυμα προς τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr είναι να έχουν όλοι υγεία και αυτό που θα ήθελε να δεί στην Ελλάδα τις επόμενες φορές που θα έρθει είναι περισσότερη βιομηχανοποίηση. Κάτι που κάνει τώρα η Ρουμανία η οποία συνεργάζεται σε διάφορα startups με την Sillicon Valley. Αυτό που θα ήθελα να συστήσω στους ξένους επιχειρηματίες είναι να εμπιστεύονται τα Ελληνικά μυαλά και να δίνουν δουλειά σε Ελληνες καθότι υπάρχουν πολλά ταλέντα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό.

Τμήμα παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 11294 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 13:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033