Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:25 πμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 20:40

Παναιτωλικός: Βελτιωμένος και νικητής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ζητούμενο στην προετοιμασία είναι η βελτίωση βήμα – βήμα. Κι ο Παναιτωλικός την εμφανίζει μέσα από τα φιλικά που δίνει. Την περασμένη Τετάρτη έκανε ένα καλό βήμα βελτίωσης στην Τρίπολη, σήμερα έκανε κι άλλο ένα κόντρα στην Κέρκυρα.

Η διαφορά της εικόνας του το οκταήμερο που μεσολάβησε από το πρώτο φιλικό με τον Ατρόμητο, είναι παραπάνω από εμφανής. Πιο ομάδα, περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερα διαστήματα σωστής αγωνιστικής λειτουργίας. Και βέβαια, αποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά σε συνθήκες… απάνθρωπες με τα 40αρια της θερμοκρασίας να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους (περίπου 2.000) θεατές, πόσο μάλλον στους παίκτες που έκαναν ότι μπορούσαν να τους ικανοποιήσουν. Ο Παναιτωλικός με την απόδοσή του «ανάγκασε» πολλές φορές τον κόσμο να του δώσει απλόχερα το χειροκρότημά του.

Στην αρχική ενδεκάδα ο Χάβος παρέταξε τον Τσέναμο τερματοφύλακα, Μύγα – Ρότσα στα άκρα της άμυνας, Χαντάκια – Ροντρίγκες κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή είχε έναν ανασταλτικό, τον Μπεχαράνο, με τον Μάζουρεκ και τον Λόπες μπροστά του. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Ντίας, στο αριστερό ο Κλέσιο και στην κορυφή της επίθεσης έκανε την παρθενική του εμφάνιση ο Μοράρ.

Ο Παναιτωλικός έψαξε από νωρίς τα πατήματά του στο γήπεδο και άρχισε να βάζει ρυθμό στο παιχνίδι του μετά το πρώτο τέταρτο. Κυκλοφορώντας τη μπάλα παρά τους κλειστούς χώρους που φρόντισε να δημιουργήσει η Κέρκυρα μεσοαμυντικά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 18’, όταν ο Ρότσα από αριστερά εξαπέλυσε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος. Στη συνέχεια ο Κλέσιο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.

Η πίεση αυξήθηκε και στο 20’ ο Μοράρ μπήκε κάθετα σουτάροντας δυνατά έξω από την περιοχή ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η υπεροχή μεταφράστηκε σε γκολ στο 24’. Ο Ρότσα έβγαλε μπαλιά – τρύπα αριστερά στην περιοχή στον Μάζουρεκ, που έκοψε τη μπάλα στον Ντίας. Αυτός με διπλή προσποίηση ελευθερώθηκε και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από κει στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο Παναιτωλικός ήταν το «αφεντικό» στο παιχνίδι ως το τέλος του ημιχρόνου, έστω κι αν δεν δημιούργησε άλλη σημαντική ευκαιρία. Στην ανάπαυλα ο Πάουλο πήρε τη θέση του Μπεχαράνο και ο Ρόσα του Μοράρ, με τον Κλέσιο να περνάει φορ. Οι κυανοκίτρινοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο ζητώντας δεύτερο γκολ.

Το άγγιξε στο 57’, όταν Ρότσα, Λόπες, Ρόσα, «έκρυψαν» τη μπάλα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 67’ ο ορεξάτος Ρόσα δοκίμασε ξανά το πόδι του αλλά ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε.

Οι διαδοχικές αλλαγές που ακολούθησαν έριξαν το ρυθμό, χωρίς να αλλοιώσουν την καλή λειτουργία του Παναιτωλικού. Κυρίως την αμυντική που ήταν άριστη και δεν επέτρεψε στην Κέρκυρα να δημιουργήσει ούτε υποψία ευκαιρίας και απειλής για την εστία του. Και είναι στοιχείο που βγάζει σε όλα τα ματς η ομάδα του Αγρινίου, δείχνοντας ότι μπορεί να βασιστεί στην καλή άμυνα.

ΠΑΝΑΤΩΛΙΚΟΣ: Τσέναμο (61’ Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Μύγας (59’ Μαρινάκης), Ρότσα (59’ Τσοκάνης), Μπεχαράνο (46’ Πάουλο), Λόπες (78’ Νταλακούρας), Μάζουρεκ (65’ Γιαννιώτης), Ντίας (73’ Βασιλούδης), Κλέσιο (73’ Σελεμανί), Μοράρ (46’ Ρόσα).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Βενέτης, Τουράμ, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Κόντος, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο, Ζ. Ντιόγκο. Αγωνίστηκαν στο β’ και οι Σοϊλέδης Γκόμεζ, Νουαλά, Αναστασίου, Μπαλάφας, Μίσκου, Γρομητσάρης, Βάργκας, Νούνιες.

http://www.agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 939 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 20:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.