Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 11:54

Το τραγούδι είναι «Το Βάλσαμο της Καρδιάς» δηλώνει ο Αγρινιώτης Στιχουργός και Τραγουδιστής Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια συνάντηση στoν φιλόξενο χώρο του γνωστού μεζεδοπωλείου «Λεμόνι» στο Αγρίνιο ήταν αφορμή για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην Χρύσα Σπαή ο Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος (Στιχουργός και Τραγουδιστής) για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

basilokostopoylos1

Ο Κος Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος κατάγετε από το Αγρίνιο, ασχολείται με το τραγούδι πάνω από είκοσι χρόνια και επαγγελματικά τα τελευταία τέσσερα. Ασχολείται και με την στιχουργική έχοντας δώσει τραγούδια σε αρκετούς καλλιτέχνες. Τα τελευταία τραγούδια που κυκλοφόρησαν με δικούς του στίχους είναι τα «Σαν περνάς μες το Χωριό», «Τα κρυστάλινα μάτια σου» και το «Μονοπάτι μονοπάτι θα ρθω να σε βρώ» που το τραγουδάει ο Κώστας Ζάγκας. Τραγούδια εχει δώσει επίσης και στον Κώστα Σαφέτη, Ελενα Χαραμή, Τζένη Κατσίγιαννη και στον Σταμάτη Γονίδη.

Η αποψή του είναι ότι ο Ελληνας θέλει να διασκεδάσει αλλά λόγω κρίσης και οικονομικής στενότητας δεν μπορεί να ξοδέψει όπως παλιά. Δούλευε σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα, όπου διέμενε γύρω στα είκοσι επτά χρόνια, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια  έχει έλθει και διαμένει μονιμα στο Αγρίνιο όπου δουλεύει σε μαγαζιά της πόλης. Θεωρεί ότι το Αγρίνιο εχει πρόοδο στην πολιτιστική ανάπτυξη, καθότι έχει εμφανή θετική πορεία στο θεατρικό γίγνεσθαι και πολύ γνωστή ανά το πανελλήνιο φιλαρμονική. Εχει γίνει μια σύγρονη πόλη με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το κυριότερο είναι ότι λόγω μεγέθους και θέσης συγκεντρώνει τα περισσότερα καλά των σύχρονων μεγαλουπόλεων.  

Σε ερώτηση πως εμπνέεται για να γράψει ένα τραγούδι απάντησε ότι η εμπνευση μπορεί να προέρχεται από μια χαρά, μια λύπη, μια εμπειρία. Ο ίδιος τραγούδαγε από μικρός σε όποια δουλειά και να έκανε και θεωρεί ότι το τραγούδι γενικά είναι «Το φάρμακο της καρδιάς» και είναι αναγκαίο για τον άνθρωπο. Ο ίδιος προτείνει σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντι να πηγαίνουμε στον γιατρό ο οποίος θα μας δώσει φάρμακα για να «πνίξουμε το πρόβλημα» να το ρίχνουμε στο τραγούδι. Δηλαδή χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε να τραγουδάμε να αυτοσχεδιάζουμε με στίχους και μελωδίες. Ετσι ξεπερνάμε καλύτερα το πρόβλημα, ξαλαφρώνουμε.   

Δηλώνει ότι το σημερινό τραγούδι είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με το παλιό, καθότι έχουν αλλάξει οι καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι. Τα περισσότερα σημερινά τραγούδια είναι για προσωρινή κατανάλωση, σουξέ για μερικές μέρες. Αντιθέτως τα τραγούδια που γράφτηκαν στο παρελθόν ακούγονται και θα ακούγονται πάντα. Ο ίδιος προσπαθεί να γράφει ποιοτικά τραγούδια που να αντέχουν στον χρόνο. Βέβαια αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

basilokostopoylos2
Επίσης μας δηλώνει ότι: Όταν τραγουδάμε στο πάλκο καταλαβαίνουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται το κοινό και σίγουρα τα τελευταία χρόνια δεν είναι και στην καλύτερη. Ο κόσμος είναι μαγκωμένος δεν ξεφαντώνει εύκολα. Ερχονται βέβαια στα πανηγύρια αλλά πρέπει να τους προτρέψεις πχ να χορέψουν. Δύσκολα το ξεκινάνε μόνοι τους. Τα μεροκάματα για εμάς τους τραγουδιστές είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με παλιότερα και χρειάζεται να κάνεις και δεύτερη δουλειά.

Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να συμμετέχουν στα πανηγύρια να ξεφαντώνουν και σε οποιοδήποτε πρόβλημα να το ρίχνουν στο τραγούδι.


Στο παρακάτω βίντεο ο ίδιος τραγουδάει το «Ο ήλιος Βασιλεύει»


Στα επόμενα βίντεο ο Κώστας Ζάγκας τραγουδάει σε στίχους του Σωτήρη Βασιλοκωστόπουλου.

Διαβάστηκε 11913 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 13:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033