Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:02 πμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 17:07

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι Στρατού και Οινιάδων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Οι χώροι στην Αιτωλοακαρνανία:

Ο αρχαιολογικός χώρος Οινιάδων (Νεώσοικοι), όπου  θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00

Στον αρχαιολογικό χώρο Στράτου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον καλλιτέχνη Ευάγγελο Ζούλα (συνδιοργάνωση με Δήμο Αγρινίου)

Διαβάστηκε 1361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.