Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:28 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 17:49

Κέντρο πολιτισμού το πρώην Ξενία Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 2,55 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το πρώην Ξενία Ναυπάκτου θα μετατραπεί σε πολυχώρους πολιτισμού.

Για το πρώην Ξενία του Δήμου Ναυπάκτου προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η ανάδειξή του σε χώρο για πολιτιστικές χρήσεις. Η μονάδα βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου και αποτελείται από 3 κτίρια. Το έργο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και προβλέπει τη δημιουργία εικονικού μουσείου για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, εκθεσιακό χώρο, αίθουσα εκδηλώσεων και μικρό κέντρο φιλοξενίας επισκεπτών. Ο προϋπολογισμός του θα φθάσει έως 2,55 εκατ. ευρώ, με κοινοτική χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, η ολοκλήρωση του έργου θα στηρίξει την προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού, συνεδριακού, πολιτιστικού και μαθητικού τουρισμού στον προορισμό.

πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστηκε 1132 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.