Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:16 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:08

Στην κυκλοφορία παραδίδεται το τμήμα Αμφιλοχία- Άρτα της Ιονίας Οδού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλο ένα κομμάτι του παζλ της Ιονίας Οδού συμπληρώνεται σήμερα καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας.

Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.
Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.
Η εκδήλωση είναι σε εξέλιξη στο 124ο χλμ του αυτοκινητόδρομου.Παρόντες στην εκδήλωση  πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου .
Βρίσκεται εκεί η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και άλλοι βουλευτές από την Ήπειρο, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης,  η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης , Ναυπάκτου Τ.Λουκόπουλος, Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, Ακτίου- Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης) . Επίσης παρόντα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, της κατασκευάστριας εταιρείας και πολλά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε φωτογραφίες και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση:

11 12 1315 16 1719

1 24 5 6

7

8
9
2
3

5

6

7

8

9

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1548 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.