Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:28

Υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης Σινά στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα, πλήθος πιστών όλων των ηλικιών υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Μεσολόγγι το Ιερό λείψανο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από την ομώνυμη Ι. Μονή του Όρους Σινά.

Στην τιμητική του προσφώνηση ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πατήρ Επιφάνειος προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και της τοπικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας όπως τόνισε τους κόπους του, καθώς «φυλάγει Θερμοπύλες» σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, που συνυπάρχει μουσουλμανισμός και χριστιανισμός, με αποτέλεσμα να ανθίσει μία πνευματική όαση στην περιοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τους κάλεσε με ταπεινότητα και απλότητα να προχωρούν στις δεήσεις και τις παρακλήσεις τους προς τους Αγίους που μας συνδέουν με τον Θεό και την Αγία Τριάδα.

Προσκάλεσε ακόμη τους πιστούς να επισκεφθούν την Ι. Μονή της Αγίας  Αικατερίνης στο Όρος Σινά αφού, όπως υπογράμμισε, είναι απόλυτη ασφαλής της η προσέλευσή τους στον χώρο, καθώς τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πατέρες εκεί, δεν είναι –τα περισσότερα- ασφαλείας.

Στην υποδοχή μετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. πατήρ Επιφάνειος και πολυάριθμοι κληρικοί, ενώ παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκολαος Καραπάνος και ο διοικητής του Διοικητής του στρατοπέδου του Μεσολογγίου 2/39 Κέντρο Ευζώνων Πεζικού , Σ/χης (ΠΖ) Σπύρου Δημήτριος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών ανέμενε υπομονετικά για την προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου σε όλη την διάρκεια της ακολουθίας αλλά και μετά το πέρας της.

Πηγή: onairnews.gr

Διαβάστηκε 1461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.