Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 16:35

250.000€ από το Υπ. Υποδομών στο δήμο Θέρμου για έργα ύδρευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την έγκριση πίστωσης ποσού €250.000 για τη χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για το Δήμο Θέρμου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμου ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θέρμου, ο οποίος αναφέρεται σε μια εκτεταμένη δυσπρόσιτη περιοχή που αντιμετωπίζει ελλείψεις βασικών υποδομών, επιτάθηκε κατά πολύ από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης οικισμών του Δήμου Θέρμου, σε υδρομαστεύσεις, αγωγούς και δρόμους πρόσβασης, σε πηγές και αντλιοστάσια.

Σε κάποιες απομακρυσμένες Κοινότητες δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δίκτυα ύδρευσης, όπως για παράδειγμα στην Τ.Κ. Κοκκινόβρυσης, όπου παραμένουν ημιτελή τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης του κεντρικού οικισμού Αμπέλια και του οικισμού Κοκκινόβρυση (Κοσίνα) με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιφανειακοί αγωγοί και υποτυπώδεις υδρομαστεύσεις. Αμφότερα, καθιστούν ακατάλληλο για χρήση το πόσιμο νερό. Σοβαρές βλάβες από τις πλημμύρες αυτές, έχουν προκληθεί στα δίκτυα ύδρευσης και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων, όπως στην Τ.Κ. Κονίσκας, στον οικισμό Κοσκινά, της Τ.Κ. Δρυμώνα κλπ.

 

Διαβάστηκε 970 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.