Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:49 πμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 13:36

Διευθύνων Σύμβουλος Νέα Οδός Α.Ε.: Με την Ιόνια Οδό αλλάξαμε το χάρτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ιόνια Οδός είναι ένας αυτοκινητόδρομος με τεράστια σημασία, κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή. Είναι ένα έργο 196 χλμ. που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Η κατασκευή της υπήρξε μια τεράστια πρόκληση. Και μέσα σε αυτή τη φράση συμπυκνώνονται πλήθος προκλήσεων και αμέτρητες ώρες εργασίας, χιλιάδων ανθρώπων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτού του σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που μετατρέπει το ταξίδι από Αντίρριο έως Ιωάννινα σε μια διαδρομή 1:30 ώρας!

Η Ιόνια Οδός συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η Ιόνια Οδός είναι πραγματικά ο δρόμος της ανάπτυξης που χρειάζονταν αυτό το τμήμα της χώρας μας. Συνολικά έχουμε εκτιμήσει ότι η οικονομική και κοινωνική συμβολή του έργου θα ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ στη διάρκεια της παραχώρησης. Το σύνολο της οικονομίας και ειδικότερα κλάδοι όπως αυτοί των μεταφορών, της φιλοξενίας και εστίασης, των τουριστικών υπηρεσιών εν γένει, εκτιμούμε ότι θα υιοθετήσουν τα επόμενα χρόνια υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.

Εμείς στη Νέα Οδό έχουμε ως στρατηγικό στόχο την αρμονική ένταξη των αυτοκινητοδρόμων μας στο περιβάλλον και δεσμευόμαστε στην πράξη να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τον πλούτο κάθε περιοχής. Αυτή τη στρατηγική ακολουθούμε και στην Ιόνια Οδό και έχουμε ήδη υλοποιήσει και προγραμματίσει μια ευρεία γκάμα ενεργειών που αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευσή μας.

Μια τέτοια ενέργεια με στόχο την προβολή και ενίσχυση της ανάπτυξης όλων των όμορων περιοχών της Ιόνιας Οδού, βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της και εκτιμώ ότι ως το τέλους του έτους θα είναι στη διάθεση κάθε οδηγού. Ειδικότερα, με οδηγό τον πολιτισμό και συνοδηγό το σωματείο Διάζωμα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τη δημιουργία των πολιτιστικών – περιβαλλοντικών διαδρομών της Ιόνιας Οδού.

Το έργο αυτό αποτελείται από δύο δράσεις. Η πρώτη αφορά στην καταγραφή και την ψηφιακή απεικόνιση των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και σε περιοχές που η προσβασιμότητα τους επηρεάζεται σημαντικά από τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού.

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργηθεί το ψηφιακό «Πανόραμα της Ιόνιας Οδού» που θα αναδεικνύει και θα προωθεί το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα κάθε περιοχής. Αυτό το πανόραμα θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες μας, θα παρουσιάζεται σε ειδικές εγκαταστάσεις στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Ιόνιας Οδού, θα αποτυπώνεται σε φυλλάδια και θα διανέμεται από τους σταθμούς διοδίων μας ενώ θα παρουσιάζεται και μέσω ειδικών εφαρμογών για κινητή τηλεφωνία.

Με τέτοιες ενέργειες εκτιμούμε ότι θα πολλαπλασιαστεί η αδιαμφισβήτητη αναπτυξιακή ώθηση που φέρνει η Ιόνια Οδός.

Στέλιος Πενθερουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Νέα Οδός Α.Ε.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 13:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.