Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:00 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 19:27

Η Ναύπακτος υποδέχεται την πρόταση heylepanto! (Τρι 11/8 - Κυρ 8/10/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας υποδέχονται την πρόταση της ιστορικού της τέχνης/επιμελήτριας Magda Cirillo, heylepanto! , στο Φετιχιέ Τζαμί και διάφορους χώρους στη Ναύπακτο, από τις 11 Αυγούστου ως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της δράσης, προβλέπεται η μονογραφική έκθεση της εικαστικού Μάρως Μιχαλακάκου και είναι υπό προγραμματισμό σειρά εκδηλώσεων, εργαστηρίων, προβολών και συναντήσεων ηλεκτρονικά και δια ζώσης.

Το heylepanto! θα κλείσει με τη διοργάνωση συμποσίου με τίτλο “Η διάθλαση των ορίων” από τις 4 ως τις 8 Οκτωβρίου 2017 κατά τους εορτασμούς της αναβίωσης της Ναυμαχίας του Λέπαντο.

Το συμπόσιο θα έχει ως αποκορύφωμα κεντρική συζήτηση στις 7 Οκτωβρίου με συμμετέχοντες Ελληνες/ίδες και διεθνείς επιστήμονες από τους χώρους της Ιστορίας, των Πολιτικών Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, από Ινστιτούτα, Πολιτιστικά Ιδρύματα, Παν/μια κλπ. Το θέμα θα πραγματεύεται τις έννοιες της αδελφοσύνης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και των αποτυπωμάτων του σε σχέση με το έργο της Μιχαλακάκου και τη Ναυμαχία του Λέπαντο.

Για την πρώτη σεζόν του heylepanto! οριοθετήθηκαν τρεις στόχοι. Η αλλαγή οπτικής και προσανατολισμού μέσα από μία σύγχρονη θεώρηση, η φιλοδοξία να μετατραπεί ο χώρος σε κέντρο τέχνης σύγχρονου προβληματισμού και η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα ετήσιο ραντεβού. Με αφετηρία τον χαρακτήρα του χώρου, ο προγραμματισμός τείνει να αναδείξει την προσέγγιση των λαών και επικεντρώνεται στο πώς η ιστορία των Ελλήνων, όπως και της ανθρωπότητας, χάραξε τον δρόμο της χάρη στον διαπολιτισμικό διάλογο.

Η Μάρω Μιχαλακἀκου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από την Ecole Nationale Supérieure d’Arts de Paris-Cergy στην Γαλλία, καθώς κι από την Hohschule für Bildende Kunst Braunschweig στη Γερμανία. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές, ομαδικές εκθέσεις και σαλόνια στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Τουρκία. Το 2006 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Ζωγραφικής Castellon County στη Βαλένθια. Έργα της υπάρχουν στη γαλλική κρατική συλλογή του FNAC (Fonds National d’Art Contemporain), στο Istanbul Modern, σε διάφορα ιδρύματα και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.
Παράλληλα δημιουργεί σκηνικές εγκαταστάσεις για το θέατρο και παραδίδει εργαστήρια γλυπτικής.

Το heylepanto! αποτελεί συμπαραγωγή των σωματείων heyheyparis ! και Χρυσός Όμιλος Αντισφαίρισης © Ελένη , 2015. Βελούδο, μεταβλητές διαστάσεις. Έργο κατ’ ανάθεση του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού κοινής ωφέλειας ΝΕΟΝ Δ. Δασκαλόπουλος.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η πρόσβαση στο χώρο του Φετιχιέ και σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
11 Αυγούστου – 31 Αυγούστου : Τρίτη – Κυριακή 11.00 – 13.00 & 19.30 – 22.00
1 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου : Παρασκευή – Κυριακή 19.00 – 21.00
4 Οκτωβρίου – 8 Οκτωβρίου : 11.00 – 13.00 & 18.00 – 22.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΦ.Α.ΑΙΤ.Λ. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 26310 55654, 26340 27240
Magda Cirillo / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / +33 6 13042901, +30 6972 179798
Δήμος Ναυπακτίας / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 26340 26522__

Διαβάστηκε 1230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.