Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:24 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 19:12

Πρωτοβουλία ομογενών για επισκευή του δρόμου από Κανδήλα προς Αγία Παρασκευή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι γνωστό ότι οι ομογενείς που βρίσκονται μακριά απ’ τη πατρίδα ζουν με τις αναμνήσεις, τη μεγάλη αγάπη κι αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία για τον τόπο τους. Έτσι και ομογενείς της Κανδήλας που ζουν και διαπρέπουν σε άλλες χώρες δεν ξεχνούν και ιδίως τέτοια εποχή έχουν στη σκέψη τους την Αγία Παρασκευή.

Ο δρόμος της πάντα δύσκολος και παρά τις προσπάθειες για μικροεπισκευές, κάθε χρόνο λόγω των κατολισθήσεων από τις κακοκαιρίες του Χειμώνα, ξαναγίνεται επικίνδυνος σε πολλά σημεία, έως μη προσβάσιμος με αυτοκίνητα.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του kandilatoxoriomas.blogspot.gr, αυτό δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν να φτάσει μέχρι τη Χάρη της με τα πόδια για να προσκυνήσει και να την ευχαριστήσει. Αλλά είναι πολύς ο κόσμος και από πολλά μέρη που θέλει και χρειάζεται να την επισκέπτεται όλες τις εποχές του χρόνου και πολύ πιο συχνά.
 
Γνωρίζοντας όλα αυτά οι ομογενείς στην Αμερική πήραν μια πρωτοβουλία. Ζήτησαν πέρυσι να τους σταλεί κάποιο βίντεο με το δρόμο για το Προσκύνημα, ώστε να το παρουσιάσουν σε εκδήλωση εκεί και να δουν πολλοί φίλοι και πατριώτες σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα. Απώτερος σκοπός ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα συμβάλλοντας σε μια προσπάθεια ανακατασκευής του δρόμου, δίνοντας μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
 
Συνεχίζοντας το δημοσίευμα αναφέρειι πως βιντεοσκοπήθηκε εξ’ ολοκλήρου ο δρόμος και ο περιβάλλοντας χώρος του Προσκυνήματος για να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η επικρατούσα κατάσταση.
 
Καταλήγοντας τονίζει πως είναι αξιέπαινη και πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία των ομογενών και τους αξίζουν συγχαρητήρια, ενώ γίνεται έκκληση στους υπεύθυνους της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο να παραδειγματιστούν και να συμβάλλουν κι αυτοί. Τον τρόπο τον ξέρουν καλύτερα, αρκεί μόνο να το θέλουν….
 
Σε προηγούμενη ανάρτηση το blog είχε παρουσιάσει το δρόμο ανεβαίνοντας για την Αγία Παρασκευή. Δείτε τον ξανά:
Πηγή: kandilatoxoriomas.blogspot.gr
 
 
Δείτε παρακάτω με βίντεο και φωτογραφίες τον περιβάλλοντα χώρο του Προσκυνήματος και το δρόμο όπως φαίνεται στην κατάβαση για το χωριό:
 
 
 
agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1448 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.