Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 19:07

Δέσμευση Παπαγεωργίου για ανάκληση της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακαλείται η απόφαση των υπουργών για τη συγχώνευση-κατάργηση του 9ου με το 19ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδώσει προ ημερών το agrinionews.gr. Σχετική δέσμευση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου. Ανακοίνωση για το ζήτημα υπήρξε  από την παράταξη «Ανατροπή Τώρα».

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, χθες, Πέμπτη 20-07-2017, ο επικεφαλής της παράταξής «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Καμμένο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νικόλαο Μπισμπίκη και τα μέλη του Συλλόγου, κυρίες Στέλλα Τσαγκρινού και Ελένη Πετσάβα, μετέβησαν ως Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας όπου συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και συζήτησαν μαζί του διεξοδικά το θέμα της συγχώνευσης-κατάργησης του 9ου Δημοτικού Σχολείου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου κάνοντας λόγο για προβλήματα που δημιουργούνται για τους γονείς και τους μαθητές από αυτή την συγχώνευση-κατάργηση.
Αναφέρθηκαν σε αναγκαιότητα, με βάση τα σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα, συνύπαρξης Δημοτικού Σχολείου-Ειδικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου-Ειδικού Νηπιαγωγείου, για να εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι θεσμοί της συνεκπαίδευσης και της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και επίσης, στην αποφυγή περιθωριοποίησης των παιδιών του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου και στη στήριξη των σχολείων της γειτονιάς.
Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις σκέψεις της Επιτροπής και κατανόησε πλήρως το πρόβλημα . Έτσι, μετά από μία γόνιμη και παραγωγική συζήτηση, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για την άμεση ανάκληση της υπ’ αριθ. 87115/Δ1/2017 Απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων και Οικονομικών για τη Συγχώνευση-Κατάργηση του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξής κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Καμμένο επισκέφθηκαν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ζήτησαν την ικανοποίηση του αιτήματος του Αθλητικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Άρης Λεπενούς», που υπεβλήθη στο Υπουργείο μέσω του Δήμου Αγρινίου, για την εγκατάσταση χλοοτάπητα στο αθλητικό στάδιο Λεπενούς. Το αίτημα αυτό θα κριθεί και θα αξιολογηθεί το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και αφού ο Δήμος Αγρινίου συντάξει και υποβάλει έγκαιρα την απαιτούμενη σχετική μελέτη για το έργο αυτό.
«Έτσι λύνονται τα προβλήματα. Με συνεχή κινητικότητα, άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, και με εύστοχη και με μαχητικό τρόπο διατύπωση των αιτημάτων.
Αυτό πράξαμε για μία ακόμη φορά ως Δημοτική Παράταξη θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο μας και τους κατοίκους του», αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Διαβάστηκε 985 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.