Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:24 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 18:50

Το εμπορικό πλοίο «Αιτωλία» των νησιών Μπαρμπάντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το όνομα «Αιτωλία» (Aetolia) εμπνέει και την σύγχρονη ναυτιλία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Απόδειξη είναι το φορτηγό πλοίο ( bulk carrier) της εικόνας το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010. Έχει σημαία της νησιωτικής χώρας «Μπαρμπάντος» της Καραϊβικής. Έχει ως βάση το λιμάνι της πρωτεύουσας των νησιών Bridgetown. Ιδιοκτήτρια είναι η εταιρεία HELIKON SHIPPING ENTERPRISE , η οποία έχει έδρα το Λονδίνο.

Το Μπαλκ κάριερ (bulk carrier) αποτελεί νεότερο τύπο Φορτηγού πλοίου που είναι ναυπηγημένο για μεταφορά ομοειδών φορτίων «χύδην», χύμα, (in bulk). Κύριο χαρακτηριστικό του τύπου αυτού είναι ότι έχει μόνο ένα κατάστρωμα. Από μακριά μοιάζει με δεξαμενόπλοιο με υπερκατασκευή στο επίστεγο, πλην όμως φέρει στο κατάστρωμα 3-5 γερανούς σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις.

Πηγή φωτό: https://www.balticshipping.com/vessel/imo/9425813

aetolia1

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.