Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:26 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 17:25

Μαριάννα Μανδέλλου: το ταλαντούχο κορίτσι του Ανσάμπλ μιλά στα «Αβωρανίτικα Νέα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 17χρονη Μαριάννα Μανδέλλου  είναι ένα από τα ταλαντούχα κορίτσια του Ανσάμπλ. Έχει σημειώσει ήδη επιτυχίες και το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό.

Η Μαριάννα  έχει καταγωγή από την Αβόρανη του Δήμου Αγρινίου και το Λιβαδάκι Ορεινής Ναυπακτίας. Είναι κόρη του Βασιλείου Μανδέλλου και της Βούλας Ζόμπολα. Ανήκει στο Σύλλογο «Φερενίκη»  του Ν.Ηρακλείου Αττικής.

Η Μαριάννα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αβωρανίτικα Νέα» μέσω της οποίας οι συμπατριώτες της θα τη γνωρίσουν καλύτερα. Μιλά για τον αθλητισμό και τις θυσίες που απαιτεί το υψηλό επίπεδο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πες μας Μαριάννα , πότε άρχισες να ασχολείσαι με το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής και σε ποιά ηλικία;
Άρχισα να ασχολούμαι με την ρυθμική γυμναστική στην ηλικία των 5 ετών.

 Ποιό ήταν το κίνητρό σου για να ασχοληθείς με τη Ρυθμική Γυμναστική;
Όταν ήμουν μικρή, επειδή ήμουν  υπέρ κινητική οι γονείς με έγραψαν στον αθλητικό σύλλογο της περιοχής μου για να εκτονώνομαι.

 Ποιοί ήταν οι προπονητές σου και πόσο σε βοήθησαν να εξελιχθείς και να γίνεις μέλος της Εθνικής Ελλάδος;
Οι προπονήτριες μου ήταν η κυρία  Χαρά Καρυαμη ,χάλκινη Ολυμπιονίκης Σίδνεϋ 2000, και η κα Μαρία Μπακετεα. Με ανέλαβαν από μικρή και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε και να διορθώνουμε σιγά σιγά με την καθημερινή καθοδήγηση τους και δουλειά που κάναμε μαζί,  κατάφερα να μάθω πολλά και να εξελίχθω ώσπου έφτασε η μέρα της αξιολόγησης μου στην εθνική ομάδα που προπονούμαι ως μέλος της εδώ και δυό χρόνια.

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις στις προπονήσεις και πόσο επίπονες είναι αυτές;
Κατά την διάρκεια σχολικής χρονιάς οι προπονήσεις  γίνονταν απόγευμα 5-6 ώρες ενώ κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών έφταναν και τις 10 ώρες ημερησίως. Στο επίπεδο της εθνικής ομάδας οι προπονήσεις δεν γίνεται να μην είναι καθόλου επίπονες . Εκτός από επίπονες είναι και ψυχοφθόρες, απαιτητικές και πολύ κουραστικές.

Πώς τα καταφέρνεις, με τόσες ώρες προπόνηση, στο σχολείο;
Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν γίνεται συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο σχολειό . Αν και οι επιδόσεις μου έχουν πέσει από τότε που ξεκίνησαν οι πολύωρες προπονήσεις στο επίπεδο πρωταθλητισμού.

marianna mandelou (4)Ποιά είναι η(περιληπτικά) πορεία σου τα τελευταία χρόνια και ποιές είναιοι διακρίσεις σου στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

Σε όλη την αθλητική μου πορεία συμμετείχα σε αρκετούς αγώνες τόσο σε φιλικό οσο  και σε πανελλήνιο επίπεδο.Οι τελευταίες διακρίσεις μου είναι :

  • Το έτος 2015 2η θεση στο ensemble νεανίδων Πανελλήνιου πρωταθλήματος
  • Το έτος 2016 3η θεση στη μπαλα κατηγορία ατομικού γυναικών Πανελλήνιου πρωταθλήματος
  • Το έτος 2017 2η θεση στο σύνθετο ομαδικού ensemble γυναικών 5 στεφάνια, 3 μπάλες – 2 σχοινιά Εθνικής ομάδας στο Aphrodite cup στο Παλαιό Φάληρο. 3η θέση  στο σύνθετο ομαδικού ensemble γυναικών 5 στεφάνια, 3 μπάλες- 2 σχοινιά εθνικης ομάδας στο grand prix στο Χολον του Ισραήλ.

‘Έχεις ελεύθερο χρόνο και αν ναι, με τι ασχολείσαι;

Ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται σε μια μέρα την εβδομάδα που έχω ρεπό από τις προπονήσεις μου. Αυτήν την ημέρα αφιερώνω τον χρόνο μου στην πνευματική και σωματική ξεκούραση μου και στην οικογένεια μου.

 Από πόσα μέλη αποτελείται η Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής και σε ποιους αγώνες προγραμματίζετε να λάβετε μέρος στο μέλλον;
Η εθνική ομάδα αποτελείται από πέντε βασικές αθλήτριες και μιααναπληρωματική . Στο μέλλον προγραμματίζουμε  να συμμετάσχουμε στο world cup στο Καζάν της Ρωσίας και με βασικό στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεζαρο της Ιταλίας.

Η στήριξη της οικογένεια γενικά, νομίζεις ότι παίζει σημαντικό ρόλο στα μέχρι τώρα επιτεύγματά σου και φυσικά στην μελλοντική σου εξέλιξη;
Η οικογένεια μου με υποστηρίζει από τότε που ξεκίνησα τα πρώτα μου βηματα στην ρυθμική γυμναστική τόσο ψυχολογικά όσο και υλικά. Οφείλω σ’ αυτούς πολλά, καθώς χωρίς την στήριξη τους δεν θα είχα φτάσει μέχρι άδω.  Ο ρόλος τους είναι σημαντικός και εκτιμώ κάθε τι που κάνουν και θυσιάζουν για μένα.

Αν και είσαι ακόμη πολύ νέα, τι έχεις να συμβουλεύσεις τα παιδιά της ηλικίας σου σχετικά με τον αθλητισμό;
Γενικότερα θα ήθελα να πω στα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό διότι δημιουργεί αυτονόμους, ώριμους και δυνατούς χαρακτήρες. Ειδικότερα θέλω να παροτρύνω τα μικρά κορίτσια να μπουν στον «μαγικό » κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής. Έχουν να διδαχθούν πολλά,  να αποκτήσουν αξίες και ιδανικά, καθως και να χτίσουν μια προσωπικότητα δυνατή,  ισχυρή και πειθαρχημένη. Να μάθουν να συνεργάζονται, να υπακούν και να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από αυτό το άθλημα. Όσο για τα παιδιά της ηλικίας μου θα ήθελα να τους πω να μην παρατούν τις αθλητικές δραστηριότητες ασχολούμενοι εξ’ ολοκλήρου με τις σχολικές τους υποχρεώσεις γιατί ως γνωστόν «νους υγιής εν σώματι υγιές».

marianna mandelou (1) marianna mandelou (2) marianna mandelou (3)marianna mandelou (6)

agrinionews.gr

agr

Διαβάστηκε 1171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.