Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:16 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 17:05

Η Αγρινιώτισσα Βασιλική Τσαβαλιά στο Φεστιβάλ Δράμας με το «Πίσω απ’ το Βουνό»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρινιώτικο «άρωμα» θα έχει το 40ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, όπου θα συμμετάσχει η Αγρινιώτισσα Βασιλική Τσαβαλιά με την ταινία της «Πίσω απ’ το Βουνό». Η Βασιλική γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά έχει μεγαλώσει στο Αγρίνιο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017, στην Δράμα.

Η ταινία

Πίσω από το βουνό… σε ένα γραφικό χωριό, λίγων κατοίκων, το παρόν πλήττει και θυμώνει στην επανάληψη των κατεστημένων ιδεών. Το παλιό είναι αρκετό και ο πολιτισμός περιττός. Η επιβολή του πατέρα και η καταπιεσμένη αποδοχή του παιδιού. Η σύγκρουση και η αγανακτισμένη επιλογή ανοίγουν το δρόμο για την «άγνωστη πρωτεύουσα», πίσω από την άλλη όψη του βουνού.

Η σκηνοθέτης

Γεννηθείσα στις 26 Μαΐου 1978, στη Νέα Υόρκη. Μεγαλωμένη στο Αγρίνιο. Σπουδές: Πληροφορική, Φωτογραφία (στη Νέα Υόρκη, δύο πτυχία, φιλμ και φωτο-επεξεργασία), Γραφιστική (School of Visual Arts, ΝΥ) και Σκηνοθεσία (ΑΚΜΗ-Αθήνα). Γράφει ποίηση, μυθιστορήματα και σενάρια. Με μία ποιητική συλλογή και βραβεία σε ποιητικούς διαγωνισμούς και σε φωτογραφία. Είναι Διευθύντρια Παραγωγής και αρθρογράφος του περιοδικού Estiator στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και φωτογράφος.

Φιλμογραφία

«1/2» (2014, 5’)
«Υποκειμενικό» (2015, 7’)
«Πίσω απ’ το Βουνό (2016, 8’)

info: Σκηνοθεσία, Σενάριο, Φωτογραφία: Βασιλική Τσαβαλιά / Παίζουν: Θανάσης Καλογεράς, Κώστας Καλογεράς, Κώστας Αμβράζης, Χρήστος Τσερπέλης, Γιάννης Καλογεράς, Δημήτρης Αμβράζης, Μαρία Καλογερά, Χρυσούλα Καλογερά / Μοντάζ: Γεώργιος Ευαγγελόπουλος / Μουσική: Villagers of Ioannina / Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Tσερπέλης

Διαβάστε 5 ερωταπαντήσεις για το «Πίσω απ’ το Βουνό» στο flix.gr

agriniovoice.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2353 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 02:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.