Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:13 μμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 17:37

Ναύπακτος: Σκακιστικό διήμερο στην Παραλία Ψανής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΑΣΟΝ Έπαχτος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σκακιστικό διήμερο το περασμένο Σαββατοκύριακο (8 & 9/7/2017) στην Παραλία Ψανής στη Ναύπακτο.

Στην πόλη φιλοξενήθηκαν από τον σκακιστικό όμιλο της Ναυπάκτου, δύο πολύ αξιόλογοι σκακιστές, ο Έλληνας γκραντ μαιτρ Δημήτρης Μαστροβασίλης και η Πολωνή γκραντ μαιτρ Γιολάντα Ζαβάτζκα. Το Σάββατο το βράδυ στην παραλία της Ψανής μια ομάδα αντρών και μια ομάδα γυναικών έπαιξαν παρτίδες σκάκι στη μεγάλη σκακιέρα καθοδηγούμενοι από τους δύο γκραντ μαιτρ σε μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα βραδιά.

Ο εκ των κορυφαίων Έλληνας σκακιστής στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να διδάξει σκακιστικά μυστικά στους νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες του ΑΣΟΝ που δεν έχασαν την ευκαιρία να του απευθύνουν ερωτήσεις αλλά και να του ζητήσουν λύσεις για σκακιστικά προβλήματα που προέκυπταν παίζοντας μαζί του.

Την Κυριακή ο Δημήτρης Μαστροβασίλης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε μια εντυπωσιακή επίδειξη σιμουλτανέ παίζοντας ταυτόχρονα με 50 περίπου σκακιστές που δήλωσαν συμμετοχή, καταφέρνοντας να επικρατήσει όλων.

Το σκακιστικό διήμερο πάντως πήρε και παράταση αφού ύστερα από πρόσκληση Ναυπακτίων σκακιστών ο Μαστροβασίλης ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και τη Δευτέρα έπαιξε αρκετές ακόμη «εκπαιδευτικές» παρτίδες παραδίδοντας μαθήματα σκακιού υψηλού επιπέδου.

spo-skaki-nafpaktos (2)

spo-skaki-nafpaktos (3)

spo-skaki-nafpaktos (4)

spo-skaki-nafpaktos (5)

spo-skaki-nafpaktos (6)

spo-skaki-nafpaktos (7)

spo-skaki-nafpaktos (8)

spo-skaki-nafpaktos (9)

spo-skaki-nafpaktos (10)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.