Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:53 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 17:32

ΕΠΣ Αιτωλ/νιας: οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώθηκαν  από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΠΣΑ) οι προκηρύξεις των αγώνων πρωταθλήματος, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018 (Α’-Β’-Γ’ Κατηγοριών) καθώς και η προκήρυξη του κυπέλλου.

Τα κύρια σημεία των προκηρύξεων έχουν ως εξής:

Για την Α’ Κατηγορία όπου αναμένεται να συμμετάσχει και ο ΠΑΟΚ Καλυβίων, οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα γίνονται έως την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00. Το παράβολο συμμετοχής είναι 150 ευρώ.

Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 16/9/2016.

Για την Β’ Κατηγορία οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00. Το παράβολο συμμετοχής είναι 120 ευρώ.

Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 30/9/2016.

Για την Γ’ Κατηγορία δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως Τρίτη 8  Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00. Το παράβολο συμμετοχής είναι 90 ευρώ.

Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 30/9/2016.

Οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, θα γίνουν την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με την από 12-7-2017 απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως, ο αριθμός των ομάδων της Α’ κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, θα είναι δέκα έξι (16) σωματεία, της Β’ κατηγορίας τριάντα έξι (36) και τα υπόλοιπα σωματεία θα ανήκουν στην Γ’ κατηγορία.

Αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα 2018-2019:

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σωματεία 16, όμιλος 1

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,  ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ, ΠΑΟΚ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ, ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, Α.Ο. ΙΝΑΧΟΥ

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σωματεία 36, όμιλοι 3

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ, ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ, ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΑΕ ΟΙΝΙΑΔΩΝ, ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ, ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ, ΠΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ, ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ, ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ, ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ, ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σωματεία 32

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ, ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ, ΑΟ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ, ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ, ΑΕ ΒΑΛΤΟΥ, ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΠΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΑΜΠΕΛΛΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ, ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ, ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ, ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ, ΔΥΡΙΕΙΣ ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ, ΑΕ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ, ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ, ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΡΜΟΥ, ΑΕ ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ, ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ κατηγορία σαν υπεράριθμα έχουν και σωματεία που την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 δικαιούται συμμετοχή σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά δεν επιθυμούν ν’ αγωνιστούν σ’ αυτά.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ κατηγορία, έχουν επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν ή αναγνωρισθούν και εγγραφούν στην δύναμη της Ε.Π.Ο. και της Ενώσεως, μέχρι την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο καθορισμός της σύνθεσης των ομίλων όλων των κατηγοριών, θα γίνει αργότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, το άρθρο 4 παρ. 2 και το άρθρο 7 παρ. 3 εδ. α’ και β’ του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων.

Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή, υποχρεούται να δηλώσει στην Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας το χρώμα της κύριας στολής των ποδοσφαιριστών του, καθώς και των εναλλακτικών στολών, όπως επίσης και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του. Η αρίθμηση στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών θα είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18.

Τα σωματεία που θα χρησιμοποιήσουν γήπεδο που ανήκει σε άλλο σωματείο ή Αρχή, θα πρέπει να προσκομίσουν στην ‘Ένωση έγγραφη συγκατάθεση του σωματείου ή της Αρχής.

Κατά την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018, όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, θα διεξάγονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό). Σε περίπτωση μη εξεύρεσης γηπέδου με χλοοτάπητα από σωματείο, αυτό έχει την υποχρέωση να δεχθεί ως έδρα του το γήπεδο που θα του ορίσει η διοργανώτρια.

Η ύπαρξη ιατρού- νοσηλευτή στον αγώνα, αποτελεί υποχρέωση του γηπεδούχου σωματείου. Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, θα καθορισθούν με το πρόγραμμα, καθώς και οι γηπεδούχες ομάδες.

Στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας, για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των σωματείων, θα χρησιμοποιηθούν τα συστήματα PLAY-OFFS και PLAY-OUT και για τον προβιβασμό από την Γ’ κατηγορία το σύστημα PLAY- OFFS.

Αναλυτικά το σύστημα κάθε κατηγορίας θα γνωστοποιηθεί με την συμπληρωματική προκήρυξη.

Βαθμολογία Αγώνων

Για κάθε αποτέλεσμα οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων.

Σε όλα τα πρωταθλήματα, οι ομάδες θα βαθμολογούνται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων.

Ομάδα η οποία αποχωρεί, μετά την έναρξη και πριν την ολοκλήρωση αγώνα κατάταξης, τιμωρείται με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου και της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο έως 2.000 ευρώ (άρθρο 20 παρ. 16 Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων).

Η κατάταξη των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωσή του από το Δ.Σ. της Ενώσεως, θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων.

Η τιμή των εισιτηρίων για την Α’ και Β’ κατηγορία ορίζεται στο ποσό των 5 ευρώ και για την Γ’ κατηγορία στο ποσό των 3 ευρώ. ‘Όλα τα έξοδα του αγώνα βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο.

Τα εισιτήρια θα εκδίδονται από το γηπεδούχο σωματείο. (Η ‘Ένωση παραιτείται του ποσοστού 10% υπέρ του γηπεδούχου σωματείου).

Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί ένα κύπελλο που θα δοθεί σε επίσημη τελετή.

Κύπελλο ήθους θα δοθεί σε σωματεία που θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, που δεν θα αποχωρήσουν για οποιαδήποτε αιτία από αγώνα και που δεν θα διακοπεί σε βάρος τους αγώνας. Ακόμη δε, να μην έχει τιμωρηθεί κανείς ποδοσφαιριστής τους, παράγοντας, προπονητής, ή να έχουν στερηθεί του δικαιώματος να αγωνίζονται στο γήπεδό τους, κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.

Τα σωματεία σε όλους τους αγώνες τους, πρέπει να έχουν μαζί τους και να προσκομίζουν στον διαιτητή, πριν την έναρξη του αγώνα:

α) Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους.

β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση από αθλίατρο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή ορθοπεδικό ή γιατρό γενικής ιατρικής ή αγροτικό γιατρό ή πνευμονολόγο και η διάρκειά της είναι για ένα (1) χρόνο και θα πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α. του ιατρού. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.

γ) Δελτίο πιστοποίησης προπονητή για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή ταυτότητα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο με δικαίωμα παροχής οδηγιών.

Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο ατόμου, που δεν κατέθεσε το δελτίο πιστοποίησης προπονητή στον διαιτητή.

Τα σωματεία Α’ κατηγορίας, υποχρεούνται να προσλαμβάνουν ‘Έλληνα προπονητή, κάτοχο τουλάχιστον διπλώματος UEFA C’ και κάτοχο επίσης ταυτότητας προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας και σε ισχύ.

Προβιβασμός

Ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας ανέρχεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, εκτός αν άλλως ορίσει η Ομοσπονδία.

Από την Β’ στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν 4 σωματεία και από την Γ’ στην Β’ κατηγορία, θα ανέλθουν 6 σωματεία.

Υποβιβασμός

Από την Α’ στην Β’ κατηγορία, υποβιβάζονται 4 σωματεία και από την Β’ στη Γ’ κατηγορία υποβιβάζονται 6 σωματεία.

Οι τρόποι ανόδου και υποβιβασμού, καθώς και ο καταρτισμός των ομίλων, θα σας γνωστοποιηθούν με την συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την λήξη της ημερομηνίας συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες.

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα.

Τελική διάταξη

Η διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., του καταστατικού της Ε.Π.Ο., του Καταστατικού της Ενώσεως και της προκήρυξης αυτής, και για κάθε τι που δεν προβλέπεται θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ένωσης, στα πλαίσια του καταστατικού της και των κανονισμών και του ορθού και του δίκαιου. Σε δεύτερο βαθμό η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και σε τελευταίο βαθμό το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου-

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Για το Κύπελλο Ερασιτεχνών δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00.

Το παράβολο συμμετοχής, είναι για την  Α’ κατηγορία και τον ερασιτέχνη Παναιτωλικό, 80 ευρώ, για την Β’ κατηγορία 60 ευρώ και για την Γ’ κατηγορία 30 ευρώ.

Διεξαγωγή της α’  φάσης: Το Σαββατοκύριακο  9-10/9/2017 αν το ζευγάρι αποτελείται από ένα τουλάχιστον σωματείο της Α’ κατηγορίας και το Σαββατοκύριακο 16-17/9/2017 αν το ζευγάρι αποτελείται από σωματεία Β ‘ – Γ’ κατηγορίας.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διοργάνωση, είναι υποχρεωτική για τα σωματεία της Α’ κατηγορίας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθορισθεί μετά από δημόσια κλήρωση των ομάδων. Η κλήρωση για την 1η φάση του κυπέλλου, θα γίνει την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Παιδικό Πρωτάθλημα (Όριο ηλικίας από  1-1-2002)

Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017.

Παράβολο συμμετοχής 60 ευρώ, εγγύηση 200 ευρώ.

‘Έναρξη πρωταθλήματος στις 7/10/2017.

Πρωτάθλημα Προπαίδων  (Όριο ηλικίας από 1-1-2004)

Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017.

Παράβολο συμμετοχής 60 ευρώ, εγγύηση 200 ευρώ.

‘Έναρξη πρωταθλήματος στις 14/10/2017.

Η εγγύηση θα επιστραφεί στα σωματεία ευθύς μετά την λήξη των πρωταθλημάτων, εφόσον έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2137 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.