Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 18:36

4η Ποδηλατοδρομία στον Ορεινό Βάλτο 2017 (Σαβ 12/8/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Νεολαία Θυάμου Αιτωλοακαρνανίας πιστή και φέτος στην Αυγουστιάτικη ποδηλατοβόλτα της σε καλεί να γίνεις μέρος της παρέας της.

Η πορεία του ταξιδιού μας θα ακολουθήσει την περσινή επιτυχημένη διαδρομή.Το καταπράσινο τοπίο ανταμείβει τον ποιο απαιτητικό και η μαγεία της φύσης σε καθηλώνει. Απόκρημνοι βράχοι, καταπράσινα δάση θα είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας. Η σπανιότητα της περιοχής αναδεικνύεται καθώς ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 (προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη πουλιών και ζώων).

Σημείο εκκίνησης θα είναι ο ναός της Αγίας Σωτήρας-Σβάρνα, όπου το ταξίδι ξεκινά. Θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό χωριό Περδικάκι, γνωστό και ως «Σακαρέτσι», στο οποίο στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας δεν εγκαταστάθηκε τούρκικη φρουρά, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του χωριού στην Επανάσταση του 1821. Απαραίτητη στάση θα γίνει για να αγναντέψουμε την κοιλάδα του Αχελώου, καθώς θα κινούμαστε παράλληλα στις όχθες του, σε αρκετό μέρος της διαδρομής.- Ο Αχελώος, γνωστός και ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας-. Στην συνέχεια ο δρόμος μας οδηγεί στο χωριό Εμπεσός, γνωστό στους λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς (parapente).

Η διαδρομή μας θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στο χωριό μας τον Θύαμο, όπου θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε μικρές γευστικές απολαύσεις του τόπου μας και όχι μόνο. Το υψόμετρο θα αγγίξει τα 1271 μέτρα, ενώ η διαδρομή είναι περίπου 36χλμ και χωρίζεται σε 16χλμ χωματόδρομο και 23χλμ άσφαλτο.

Σε περιμένουμε να γίνεις μέρος της παρέας μας, ετοίμασε το ποδήλατο σου και έλα μαζί μας να σε γνωρίσουμε και να μας γνωρίσεις κι εσύ.

Ραντεβού στην πλατεία του Θυάμου στις 12/08/2017 και ώρα 07:00 π.μ.

Σημείο εκκίνησης, με τα ποδήλατα η Αγία Σωτήρα στις 08:00 π.μ. και τερματισμός πίσω στο χωριό μας.
Σας θέλουμε και φέτος όλους μαζί μας. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε και ενισχύεται την προσπάθεια μας.

Οι διοργανωτές, Νεολαία Θυάμου Αιτωλοακαρνανίας

diadromi_xartis

Απαραίτητη φόρμα συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScACl5CHjgZZXoEUZAiwhhKyc2chbJcK5x-gLCFBghG_jl1zg/viewform
Σελίδα εκδήλωσης
https://www.facebook.com/events
Σελίδα διοργάνωσης
https://www.facebook.com/valtosbikers/
Διαδρομή:
https://ridewithgps.com/routes/22412673

Βίντεο από την ποδηλατοδρομία 2016

ΙNFO
www.thyamos.gr
www.perdikaki.gr
www.empesos.com

 

Διαβάστηκε 1380 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 18:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.