Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:15 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 17:02

Γενική συνέλευση της ΕΠΣΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (κτίριο Νομαρχίας), η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.
Το παρόν έδωσαν 38 σωματεία σε σύνολο 74 που είχαν το δικαίωμα ψήφου, ο ΠΑΟΚ Καλυβίων εκπροσωπήθηκε από το μέλος της διοίκησης, Βασίλη Αναγνωστόπουλο, ενώ συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ, Γιάννης Αναστασίου.
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Παπαχρήστος ανέφερε στην εισήγησή του τα εξής:
«Αγαπητοί συνεργάτες, κλείνοντας τα πεπραγμένα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, τους οποίους καλείστε να εγκρίνεται η όχι, σας παρουσιάζω το έργο της ένωσης, κατά την ποδοσφαιρική περίοδο που έληξε.
Καταβάλαμε άοκνες προσπάθειες και μάλιστα κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, προκειμένου να σταθούμε συνεπείς στις υποσχέσεις μας, με αποκλειστικό γνώμονα την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων του Νομού μας. Πορευθήκαμε πάντοτε σεβόμενοι τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αμερόληπτης αντιμετώπισης, που αποτελούν για εμάς εχέγγυα για την εμπέδωση της μεταξύ μας αξιοπιστίας.
Οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων είχαν ιατρική κάλυψη από ιατρούς η νοσηλευτές επιβαρύνοντας βεβαία τα σωματεία με τα έξοδα κίνησης των παραπάνω, αλλά το ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό προμηθεύεται η Ένωση.
Η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης έγινε φέτος την 6 Μαρτίου 2017 στο Μεσολόγγι, σε μια κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου της Περιφέρειας, όπου τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν όσοι διακρίθηκαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016.
Συνεχίστηκαν και φέτος σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι οι προπονήσεις των διαιτητών, υπό την επίβλεψη του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της Ενώσεως μας, παρατηρητή διαιτησίας και γυμναστή κ. Κωνσταντίνου Γεωργίου, καθώς και οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις. Έγιναν αγωνιστικά και γραπτά τεστ, ενώ τιμωρήθηκαν διαιτητές βάσει των εκθέσεων των παρατηρητών διαιτησίας. Επίσης φέτος λειτούργησε και ολοκληρώθηκε νέα σχολή διαιτησίας.
Διοργανώσαμε και φέτος 4 πρωταθλήματα υποδομών και για μεγάλο χρονικό διάστημα συγχρόνως, στα δε πρωταθλήματα junior’s και projunior’s δεν τηρήθηκε βαθμολογικός πίνακας.
Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας, πιστεύουμε ότι έγινε σε πολύ θετικά επίπεδα, έργο φυσικά της Επιτροπής Πρωταθλήματος καθώς βεβαίως και της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενώσεως μας. Όλες οι αποφάσεις τους ήταν έγκαιρα αναρτημένες στο site της Ενώσεως μας.
Τα σωματεία μας ήταν πλήρως ενημερωμένα για όλα τα θέματα μέσα από την ιστοσελίδα της Ενώσεως και την αλληλογραφία.
Η Ε.Π.Ο μας ανέθεσε την διεξαγωγή του τελικού αγώνα κυπέλλου Γ΄ Εθνικής μεταξύ των σωματείων Αχαϊκής – ΑΕ Καραϊσκάκης, που έγινε στο γήπεδο του Παναιτωλικού, καθώς και τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα κυπέλλου γυναικών μεταξύ Προοδευτικής Περάματος – Φείδωνα Άργους που έγινε στο ενωσιακό γήπεδο «Θεόδωρος Πασσιόπουλος». Οι δυο αυτοί αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Προσπαθήσαμε στο μέτρο του δυνατού να ελαφρύνουμε οικονομικά τα σωματεία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο εδώ και τρία χρόνια, τα σωματεία για να προμηθευθούν τις αιτήσεις μεταβολών για τις μεταγραφές – αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, οφείλουν να τις πληρώνουν στις οικείες Ε.Π.Σ., μη εισπράττοντας το αντίτιμο της αίτησης μεταβολών αποστέλλοντας το καλοκαίρι τις αιτήσεις μεταβολών στα σωματεία μαζί με τον κανονισμό.
Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν από το δημόσιο αυτό βήμα δεν απευθύναμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα του Μεσολόγγι 2008 για την άνοδο της στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
Είμαστε πάντα δέκτες κάθε καλόπιστης κριτικής θετικής η αρνητικής.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και φέτος και σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωταρχικός και αποκλειστικός μας στόχος, που είναι η ισονομία και η διαρκής αναβάθμιση του ποδοσφαίρου του Νομού μας σε όλους τους τομείς, αποτελεί για μας το όραμα μας, το οποίο και θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Εν συνεχεία αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους ο οικονομικός απολογισμός για την χρονιά 2016, ενώ ακολούθησε και η ονομαστική ψηφοφορία με τα 37 σωματεία να ψηφίσουν ΝΑΙ σε όλα, και το σωματείο του Α.Ο. Χάλκειας να δηλώνει παρόν.
Μετά το πέρας της γενικής συνέλευση και με προτροπή του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαχρήστου ακολούθησε φιλική κουβέντα με τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας όπου ειπώθηκαν πράγματα που αφορούν τα play – offs και τα play – out με όλους να συνηγορούν ότι καλός διεξάγεται έτσι το πρωτάθλημα, αλλά αναφορά έγινε και για την διεξάγει του νέου πρωταθλήματος, με την ΕΠΣ να αφήνει ένα ¨παραθυράκι¨ για διεξαγωγή αγώνων την φετινή χρονιά, Σάββατο βράδυ, σε γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά και την Κυριακή, εφόσον υπάρχει κοινή απόφαση των ομάδων και μπορεί να γίνει.

Πηγή: aitosports.gr

epsa_synelefsi_1

 

Διαβάστηκε 1046 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 17:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.