Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:13 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 17:06

Ανακοίνωση για το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας:

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους. Tα Κέντρα Κοινότητας δημιουργήθηκαν υλοποιώντας την παραπάνω ΚΥΑ σε 254 δήμους της χώρας, ενώ για την στελέχωση τους έγιναν μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και νέες προσλήψεις εποπτευόμενες από το ΑΣΕΠ με σχέση πλήρους απασχόλησης για τρία χρόνια.

Στόχος της δομής αυτής επιδιώκεται να είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Τα Κέντρα Κοινότητας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ θα παρέχουν και θα ενισχύουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την ΓΓ Δια Βίου Μάθησης.

Σε ενημερωτικό δελτίο για το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας, που εκδόθηκε από την Δημοτική Αρχή για την ενημέρωση των πολιτών και στάλθηκε και στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων αποκρύπτεται «επιμελώς» ότι τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια ακόμα δράση της κυβέρνησης για να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εμφανίζεται ως δράση του Δήμου Αμφιλοχίας..! Η αλήθεια είναι ότι απλά επισφραγίστηκε η υλοποίηση της δράσης αυτής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμος λειτουργεί καθαρά επικουρικά.

Το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμφιλοχίας και στελεχώθηκε από Κοινωνική Λειτουργό και Διοικητική υπάλληλο παρέχοντας υποστήριξη σε άπορους, άστεγους, αλλοδαπούς, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργους, γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας κλπ.

Bαγγέλης Τσούκας- Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

Διαβάστηκε 1112 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.