Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 16:52

Το Πατιόπουλο γιορτάζει την Αγία Μαρίνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι από τις παραδόσεις που κρατούν ζωντανές στο πέρασμα των δεκαετιών. Πρόκειται για το πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά κατά την γιορτή της Αγίας Μαρίνας, στις 17 Ιουλίου, στον πανέμορφο χώρο περιμετρικά της ομώνυμης ιστορικής εκκλησίας στο Πατιόπουλο Βάλτου. Το πανηγύρι τελεί υπό το τοπικό εκ-κλησιαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν οργανώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, τα τραπεζοκαθίσματα, τις τέντες, καθώς και τα μοναδικά εδέσματα, όπως ψητή προβατίνα, πίτες, τυριά και σαλάτες κ.α. που θα διατεθούν χωρίς κόστος στους επισκέπτες. Επίσης, θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική από επαγγελματίες του χώρου (τραγούδι Χρυσούλα Τζαμαλή και Νίκος Βλαχοδήμος και κλαρίνο ο Κώστας Κάκος) οι οποίοι θα διασκεδάσουν τους παρισταμένους.

Ο περιβάλλον χώρος, όπου θα γίνει το πανηγύρι, βρίσκεται μέσα σε μια εξαιρετική τοποθεσία γεμάτη έλατα και όπως κάθε χρόνο αναμένεται να κατακλυστεί από ντόπιους αλλά και επισκέπτες από τον Βάλτο, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και άλλες περιοχές. Οι μνήμες των παλαιοτέρων φέρνουν μπροστά τους σκηνές από την εποχή που το συγκεκριμένο πανηγύρι κάποτε λειτουργούσε και ως νυφοπάζαρο, απ’ όπου προέκυπταν πολλοί γάμοι.

Το πανηγύρι τελεί υπό την αιγίδα του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Πληροφορίες τηλ. 6972-313986, κ. Πέτρος Δασκαλογιάννης.

Διαβάστηκε 1001 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.