Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 15:19

Στην είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τοποθετήθηκε σήμερα την είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Το μηχάνημα είναι δωρεά του Δήμου Αγρινίου αλλά κυρίως ένα δώρο ζωής όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης: «Ο Δήμος Αγρινίου πριν από δύο χρόνια τοποθέτησε απινιδωτή στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και ήδη έχουμε εφαρμόσει το μηχάνημα σε συμπολίτες μας που αντιμετώπισαν καρδιοπνευμονικά προβλήματα. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή στο Δημαρχείο Αγρινίου καλύπτουμε την ανάγκη αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών στο κέντρο της πόλης. Πρόθεσή μας είναι η εφαρμογή του προγράμματος σε πολλά σημεία, κυρίως σημεία συνάθροισης κοινού. Είναι μια υπηρεσία που μπορεί να σώσει ζωές».  

Αμέσως μετά πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ, στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, προχώρησε σε επίδειξη εφαρμογής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED).

Θεοδώρα Τσιόλη, εκπαιδεύτρια ΕΚΑΒ: «Στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας με τον Δήμο Αγρινίου έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαιδεύσεως των πολιτών. Όταν σημειωθεί ανακοπή το ΑΕD μπορεί να επαναφέρει την καρδιά και γι αυτό είναι σημαντικό να βρίσκεται σε πολλά σημεία της πόλης και να είναι προσβάσιμο. Όλοι οι διασώστες είναι εκπαιδευμένοι να τον χρησιμοποιούν. Τώρα ήρθε και η σειρά των πολιτών να εξοικειωθούν με τον απινιδωτή ώστε να μπορέσουν, αν χρειαστεί, να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Με την βοήθεια τη δική μας θα γίνει η εκπαίδευση. Είναι δωρεά του Δήμου προς τους πολίτες και είναι ανεκτίμητο».                                                      

Διαβάστηκε 840 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.