Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 17:22

Εντυπωσιακό mural-graffiti σε σχολικό συγκρότημα του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνδυάζοντας την ιστορία μας με την μοντέρνα τέχνη.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες ένα ακόμα εντυπωσιακό σε διαστάσεις mural-graffiti στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού σχολείου πλησίον της Πλώσταινας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού και της διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου, όταν ο Ανθ/ρχος Λ.Σ. Γεώργιος Παπαγεωργίου  του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και καταξιωμένος καλλιτέχνης της ιδιόμορφης τέχνης των δρόμων, αποδέχτηκε την πρόσκληση για εικαστική δημιουργία από την Διευθύντρια κ. Δέσποινα Σαββίδου, δημιουργώντας την όμορφη παράσταση με το βιβλίο και το δέντρο της γνώσης . Χρώμα σπρέι εθελοντισμός και πολύ μεράκι απέδωσαν μία χαρούμενη και θετική αναβάθμιση της αισθητικής του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψιν τον εκπαιδευτικό του ρόλο ,την ηλικία των μαθητών του αλλά και την παραδοσιακή διάθεση των Μεσολογγιτών για πρωτοπορία ,που με κάθε αφορμή οφείλουμε να θυμίζουμε στις νέες γενιές .
Η ανταπόκριση μαθητών, γονέων αλλά και κατοίκων της περιοχής, ήταν μόνο θετική και φυσικά ενθαρρυντική για την επόμενη δημιουργική παρέμβαση,που μόλις υλοποιήθηκε.

graffiti mesologgi (3)

Αυτή την φορά όμως χρειάστηκε ομαδική επέμβαση.
Η ιδέα απλή, συνδεδεμένη άμεσα με την ιστορικότητα της Ιερής Πόλης και την καθοριστική προσφορά στην πατρίδα κάποιων, από τις πολλές προσωπικότητες που γέννησε ο τόπος μας.
Λιτές γραμμές προκειμένου να αποδοθούν σε μεγάλη κλίμακα οι υπογραφές των πέντε Μεσολογγιτών πρωθυπουργών της Ελλάδας , πάντα με σπρέι από το χέρι του graffiti writer ΓεΩργιου- 31stillwriting (Γεώργιο Παπαγεωργίου), την υποστήριξη σχεδιαστικά από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Δημητρίου και ταυτόχρονα την υψηλή τεχνολογία laser-cut με την τεχνογνωσία του δημιουργικού τμήματος της ΘΕΡΜΟΖΕΛ Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Designer κ. Ζέλιου Δημήτριου,ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέκρινε την ξεχωριστή δυναμική των δασκάλων του 1ου Δημοτικού και δήλωσε παρών στην προσπάθεια .
Το κομμάτι δε της έρευνας και του εντοπισμού επίσημων εγγράφων του παρελθόντος, τα οποία έφεραν τις υπογραφές των Σπ.Τρικούπη, Ζηνόβιου Βάλβη, Δημήτριου Βάλβη, Επαμεινώντα Δεληγεώργη και Χαρίλαου Τρικούπη στην πιο καλά ευδιάκριτη εικονική ανάλυση, έφερε σε πέρας ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας του Ο.Τ.Ε. κ.Γουίβερτ Λεωνίδας . Τέλος την εξασφάλιση του λιμενικού κομάντο να ζωγραφίσει απρόσκοπτα σε μεγάλο ύψος, καθώς πρόκειται για τοίχους με πλάτος 7,5μ. και ύψος 7μ. ανέλαβε εθελοντικά ο χειριστής καλαθοφόρου οχήματος κ. Κώστας Τάτσης και ο κ. Γιάννης Κορδοπάτης.

graffiti mesologgi (4)

Λίγα λόγια για τον Γιώργο.
Γεννημένος στην Αθήνα και καταγόμενος από τα όμορφα Τρίκαλα, είναι ένας από τους πρώτους γκραφιτάδες στην Ελλάδα και εκπροσωπεί όσο κανείς άλλος την παλιά σχολή των graffiti writers στην χώρα μας. Ασχολείται με την συγκεκριμένη τέχνη από το 1984, δημιουργίες του μπορεί να εντοπίσει κανείς σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, Η.Π.Α., Αυστραλία, Ισραήλ και πλέον το 2015, όταν συμπλήρωσε 31 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, οργάνωσε την πρώτη του ατομική έκθεση graffiti στην πόλη των Πατρών στον χώρο τέχνηςΠαλίσσανδρος Ερμού 8 και υπογράφει τα έργα του πλέον ως 31stillwriting. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον γνωστό τραγουδοποιό-ερμηνευτή Σωκράτη Μάλαμα στην δημιουργία του βίντεο κλιπ για τη νέα δισκογραφική παραγωγή του με τίτλο ΚΑΤΟΠΤΡΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γεώργιος Παπαγεωργίου ήταν ένας από τους προτεινόμενους ως «Πρόσωπο της χρονιάς 2016» στην Πάτρα από την εφημερίδα ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ.
Παρά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στην προσχολική αγωγή ,επέλεξε να υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και πρόσφατα μετατέθηκε στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου. Eίναι παντρεμένος με την Γουίβερτ Χρυσή επίσης αξιωματικό του Λ.Σ. και είναι πατέρας τριών παιδιών,ενός αγοριού και δύο δίδυμων κοριτσιών. Το Μεσολόγγι το χαρακτηρίζει ως την προσωπική του Ιθάκη από όλες τις απόψεις , ηρωισμού ,προσφοράς ,ιστορίας, κουλτούρας, φυσικής ομορφιάς και έμπνευσης ιδεών αλλά και πράξεων.

graffiti mesologgi (2)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1137 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.