Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:28 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 22:55

Αιτωλοακαρνανία: Ιατρικά «οχυρωμένα» τα τουριστικά παράλια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας ανέκαθεν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών συγκεντρώνουν την συντριπτική πλειοψηφία των λουόμενων της περιοχής, αλλά και χιλιάδων ξένων τουριστών, οι οποίοι μετατρέπουν μέρη όπως η Αμφιλοχία, η Βόνιτσα, η Πάλαιρος, ο Μύτικας και ο Αστακός σε πόλο έλξης. Ωστόσο, ο κάθε λουόμενος ή όποιος επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή για να κάνει τις διακοπές του, πρέπει όχι μόνο να νιώθει, αλλά και να είναι ασφαλής, γεγονός που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το «ερμηνεύει» με την ύπαρξη γιατρών και με την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Με δεδομένο τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας, τα Δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας έχουν «καλυφθεί» φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως προς την ύπαρξη γιατρών και την λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Όπως επεσήμανε στη «Σ» ο Αγρινιώτης Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μίλτος Ζαμπάρας: «τους καλοκαιρινούς μήνες τα Κέντρα Υγείας των περισσοτέρων περιοχών που κατά βάση δέχονται μεγάλο όγκο τουριστών λειτουργούν σε 24ωρη βάρδια και με πλήρη εφημερία, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού των περιοχών αυτών».

zamparas
Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπάρα, το Κ.Υ. Αμφιλοχίας εφημερεύει όλο το μήνα με γενικούς γιατρούς και είναι πλήρως εξοπλισμένο ακόμη και με εργαστήρια. Το Κ.Υ. Βόνιτσας και το Κ.Υ. Αστακού εφημερεύουν όλο το 24ωρο με γενικούς γιατρούς. Η Πάλαιρος έχει Περιφερειακό Ιατρείο, κάτι που σημαίνει πως διαθέτει 1 γιατρό μέχρι το μεσημέρι, ενώ το Κ.Υ. Μύτικα εφημερεύει 15 ημέρες το μήνα και διαθέτει 3 γιατρούς. Την ίδια στιγμή ο Καστός, ο οποίος έχει άμεση επαφή με τον Μύτικα, αν και διοικητικά ανήκει στην Λευκάδα, διαθέτει γιατρό.

Ωστόσο, πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως η ύπαρξη γιατρού χωρίς ασθενοφόρο είναι ανώφελη. Σε όλο αυτό το τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει με τουρίστες, ασθενοφόρα διαθέτουν η Αμφιλοχία, η Βόνιτσα και ο Αστακός, ενώ μόνιμα σε ετοιμότητα είναι και το ΕΚΑΒ. Σε συνάρτηση με αυτό η περιοχή καλύπτεται, αφού οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές με μια από τις μεγαλύτερες να είναι αυτή μεταξύ Αστακού και Μύτικα που είναι περίπου 30 λεπτά υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Την ίδια στιγμή η δεύτερη σκέψη πολλών είναι ότι σε πολύ κοντινή απόσταση, κυρίως από την Βόνιτσα και την Πάλαιρο, είναι το νοσοκομείο της Λευκάδας, κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβαίνει με τα νοσοκομεία του Μεσολογγίου και των Πατρών για την Ναύπακτο, η οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει εξίσου μεγάλο όγκο τουριστών απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 874 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.