Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:52 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 17:22

Θριάμβευσε η Δυτική Ελλάδα στον τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Ρομποτικής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θριάμβευσε η Δυτική Ελλάδα στον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2017, προσκαλώντας τους μαθητές της χώρας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία σύνθετη εξελιγμένη ρομποτική κατασκευή με θέμα «Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot). Τα Sustainabots σχεδιάζονται ώστε να αφορούν τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τα ίδια!

Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό WRO Hellas, οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού αποτελούν την 12μελή ελληνική αποστολή για την επερχόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Φέτος η κορυφαία διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Κόστα Ρίκα από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα, σε μία από τις πλουσιότερες χώρες σε βιοποικιλότητα. Υπάρχουν ανοικτές περιοχές στο κοινό, εθνικά πάρκα προστατευμένων ειδών που έχουν συσταθεί για την προστασία των φυσικών πόρων.

Από τις 12 ομάδες της ελληνικής αποστολής που προκρίθηκαν για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα λοιπόν, οι 4 από προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από σχολεία της Αχαΐας.

O Τελικός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ και συγκέντρωσε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη τη χώρα.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, πέραν των 2 «πρώτων» εισιτηρίων για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, 7 ομάδες της Δυτ. Ελλάδας από τις 42 συνολικά βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυμνασίου, οι 3 από τις 4 ομάδες μας «πλασαρίστηκαν» στην πρώτη πεντάδα! Τέλος, στην απαιτητική κατηγορία Λυκείου, πέραν του εισιτηρίου για την Κόστα Ρίκα, καταλάβαμε την 3η και την 4η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.

Στην OPEN κατηγορία Δημοτικού η έκπληξη έγινε και η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο ισοδυναμεί με το 4ο εισιτήριο για την Κόστα Ρίκα. Οι ομάδες της κατηγορίας OPEN της Δυτικής Ελλάδας επίσης τα πήγαν πολύ καλά.

Ειδικά το Γυμνάσιο Λάλα, όπως και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου από την Ηλεία κατέλαβαν καλές θέσεις στην κατάταξη. Το 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, για 2η συνεχόμενη χρονιά δήλωσε επίσης την παρουσία του, ενώ και το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών συγκέντρωσε τα βλέμματα των θεατών.

Στην κατηγορία OPEN, η φετινή αποστολή είναι να κατασκευαστούν ρομπότ που κάνουν τον τόπο μας και κατ’ επέκταση τον κόσμο μας πιο βιώσιμο σε έναν από τους παρακάτω τέσσερις τομείς:

• Προσιτή και καθαρή ενέργεια

• Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

• Δράση για το κλίμα

• Ζωή στη γη

Με αυτό τον τρόπο, κάθε ρομπότ θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου o οποίος είναι η μετατροπή του περιβάλλοντος που ζούμε για ένα καλύτερο κόσμο.

Συγκεκριμένα τα 4 «εισιτήρια» για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Κόστα Ρίκα έλαβαν:

1η Θέση Δημοτικά

Ομάδα: Robocaptains-Robotica.gr

Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθητές: Καραγεωργόπουλος Μάριος-Κανέλλος (Πειρ/κό Παν/μίου)

Ντούβας Γιώργος (9ο)

Παπαναστάσης Νίκος (55ο)

2η Θέση Δημοτικά

Ομάδα: Linkage-Robotica.gr

Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθητές: Βαφέας Κωνσταντίνος (5ο)

Λεβιθόπουλος Χρήστος (20ο)

Χαρίτος Κωνσταντίνος (25ο)

1η θέση OPEN Δημοτικά

Ομάδα: SMARTBIRDS NEXT

Προπονητής: Παναγιώτης Βέρρας

Μαθητές: Λαμπροπούλου Εύα Δημοτικό Ν. Σουλίου

Σουγλέρης Γεώργιος,Ρόδης Χαράλαμπος 44ο Πάτρας

1η Θέση Λύκεια

Ομάδα: Le Velo (Robotica.gr)

Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθήτριες: Μπουρλέσσα Ελευθερία (12ο)

Καμπούρη Ευδοκία (12ο)

Κολλιοπούλου Όλγα (2ο)

thebest.gr

rompotiki4

rompotiki1

rompotiki3

rompotiki2

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 905 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.