Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 17:11

Δημοπρατήθηκε το νέο Λύκειο Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε χθες, 4/7/2017, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας η δημοπρασία για την κατασκευή του νέου Λυκείου Θέρμου προϋπολογισμού 3.450.000 ευρώ, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με απόφαση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση Διδακτηρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Λυκείου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δυναμικότητας 120 μαθητών. Η ανέγερση του νέου κτιρίου θα γίνει σε οικόπεδο, εντός του οικισμού του Δήμου Θέρμου, συνολικού εμβαδού 8124,99τμ το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Θέρμου με σκοπό την ανέγερση Λυκείου. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η γενική διαμόρφωση του αύλειου χώρου καθώς και η περίφραξή του, προκειμένου το Διδακτήριο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις κτιριακών υποδομών για το συγκεκριμένο τύπο σχολειού.

Το υπό ανέγερση Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, δύο αίθουσες Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία δασκάλων, διεύθυνσης, γραμματείας & αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στον αύλειο χώρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, καθιστικά και δενδροφύτευση.Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 2032,60 τετραγωνικά μέτρα περίπου τα οποία κατανέμονται σε 1844,20 τ.μ. στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου και σε 188,40 τ.μ. στο υπόστεγο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 170 τ.μ. του υπογείου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα σχολικό συγκρότημα θα προστεθεί στα 14 ολοκληρωμένα σχολικά συγκροτήματα που έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί από το προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπως έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Κατσιφάρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στα πιο σύγχρονα, πιο ασφαλή και καλύτερα εξοπλισμένα σχολεία. Οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας δουλεύουν συνεχώς στην κατεύθυνση αυτή και είναι σε διαρκή συνεργασία με τους δημάρχους και τις υπηρεσίες των δήμων. Κάναμε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο για καλύτερη Παιδεία στην Αιτωλοακαρνανία μας».

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 874 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.