Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:46

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ

(4-6-2017-ώρα 4.50 π.μ.)

Καταγγέλλουμε την υπονομευτική στάση της παράταξης των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που - με επιμονή - μεθοδεύει τον εκφυλισμό της λειτουργίας της ΓΣ του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, το οποίο είναι η ανώτατη συλλογική έκφραση του κλάδου.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ, σε αγαστή συμπόρευση με τη ΔΑΚΕ (ΝΔ), επιδιώκει την ακύρωση της συλλογικής εργασίας της «Επιτροπής Τύπου, Αποφάσεων και Ψηφισμάτων» του Συνεδρίου, Επιτροπής που έχει εγκριθεί από τη βάση του Συνεδρίου.

Στην Επιτροπή αυτή κατοχυρώθηκε – με τη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων – η σύγκλιση σε ένα υψηλό επίπεδο (6/7 και 5/7 εκπροσώπους) σε δύο βασικά ζητήματα:

α) στην προάσπιση της ΤΕΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων (καμία συγχώνευση τομέων-ειδικοτήτων-τμημάτων-σχολείων, καμία ένταξη των ΕΠΑΛ στην Άτυπη Εκπαίδευση, κατοχύρωση της σταθερής εργασίας των συναδέλφων,

β) την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων της Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις, νυν και πρώην, συντονίζονται στην κατεύθυνση της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο για τα δύο, τουλάχιστον, μείζονα προβλήματα, στη βάση της στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και της επόμενης Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε την παρελκυστική τακτική που τηρούν οι δύο παρατάξεις, με στόχο τον εκφυλισμό της λειτουργίας του Συνεδρίου και τον συνδικαλιστικό εκφυλισμό των συναδέλφων, εν όψει της επιβολής της «Αξιολόγησης»-Απόλυσης, της διάλυσης της ΤΕΕ, της γενίκευσης της ελαστικοποίησης, της κατάργησης των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών και του αποκλεισμού των αναπληρωτών από την εκπαίδευση.

Καλούμε το Προεδρείο της ΓΣ του Συνεδρίου να αναλάβει τις ευθύνες του και να θέσει για ψήφιση στο σώμα, έστω και τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Ιούλη, τουλάχιστον, τα δύο προαναφερόμενα ψηφίσματα. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, το Προεδρείο γίνεται συνένοχο στον εκφυλισμό των λειτουργιών μιας ιστορικής και δημοκρατικής Ομοσπονδίας.

Υ.Γ. θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (1 έως 4 Ιουλίου 2017).

Κώστας Κορδάτος

Εκλεγμένος Σύνεδρος με την ΑΕΚ - Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Διαβάστηκε 2051 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.