Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 18:40

Οι «πρώτοι των πρώτων» στο Αγρίνιο (Β’ μέρος)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σούπερ αφιέρωμα από τη «Σ»

Μετά το πρώτο μέρος των αριστούχων του Αγρινίου που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο 01/07/17 με τίτλο: «Σούπερ βαθμολογίες στο Αγρίνιο», η «Σ» επανέρχεται σήμερα στο θέμα και παρουσιάζει τους υπόλοιπους πρωτεύσαντες από τα σχολεία του Αγρινίου.

Ιδιαίτερης σημασίας γεγονός είναι ότι η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου Νικολέτα Φλωροπούλου (που η «Σ» παρουσίασε στο φύλλο του Σαββάτου)  εκτός της υψηλής απόδοσης που είχε σε πανελλαδικό επίπεδο, τα 19.694 μόρια που συγκέντρωσε την «κατέταξαν» αυτομάτως στην πρώτη θέση μεταξύ των αριστούχων, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται περί τα τέλη Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται να εκδοθούν αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς φέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν αργότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αφού νωρίτερα κάνουν τις δοκιμές που επιθυμούν.

aristouxoi agrinio

Ο Γιώργος Τζόρας του Ιδιωτικού Λυκείου «Παναγιά Προυσιώτισσα» (19.654) δήλωσε: «ήμουν στο 3ο πεδίο και σκοπεύω τις Ιατρικές Σχολές και πρωτίστως την Οδοντιατρική Αθηνών, όπου έχει περάσει και ο αδελφός μου. Με την βαθμολογία αυτή περνάω όπου θέλω. Η χρονιά ήταν πολύ απαιτητική και ο ανταγωνισμός στο πεδίο που είμαι ήταν υψηλός. Απαιτούνταν ψυχικές και σωματικές δυνάμεις. Ήθελε πολλές ώρες διάβασμα, τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα και οι βόλτες ήταν ελάχιστες. Ήταν χρονιά θυσίας, αλλά θέλει αφοσίωση, προσήλωση και να βλέπεις καθαρά το στόχο σου, ώστε να μην εφησυχάζεις και να προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Ευχαριστώ τους καθηγητές και την οικογένειά μου».

Ο Γιώργος Τζόρας

Ο Γιώργος Τζόρας

Η Ευσταθία Καρύτσα του 4ου ΓΕΛ (19.057) υποστήριξε: «οι πανελλήνιες είναι αρκετά δύσκολες όσον αφορά στο διάβασμα. Θέλει να έχεις πρόγραμμα, δεν είναι κάτι τρομερό, παλεύεται. Χρειάζεται αρκετό διάβασμα. Ενδιαφέρομαι για ψυχολογία στην Αθήνα, μου αρέσει να μελετάω τους ανθρώπους και θεωρώ πως είναι ένας πολύ ενδιαφέρον κλάδος. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα ψυχραιμία και κουράγιο, γιατί οι καταστάσεις είναι δύσκολες και στο πλαίσιο της διαδικασίας υπάρχουν ξεσπάσματα, αλλά η καλή ψυχολογία είναι το παν».

Η Ευσταθία Καρύτσα

Η Ευσταθία Καρύτσα

Η Ελισάβετ Μανάκη του 3ου ΓΕΛ (18.703) τόνισε πως: «ενδιαφέρομαι για επιστήμες υγείας. Ήταν δύσκολη χρονιά και προσπάθησα αρκετά. Η διαδικασία ήταν αγχωτική πιστεύω για όλους τους μαθητές. Με μια αρκετά καλή προσπάθεια νομίζω ότι στο τέλος δικαιώνεσαι».

Η Ελισάβετ Μανάκη

Η Ελισάβετ Μανάκη

Η Αναστασία Τσίντζουρα του 4ου ΓΕΛ (18.448) επεσήμανε: «με ενδιαφέρει να εισαχθώ Στρατιωτικές σχολές ή Σώματα Ασφαλείας. Το ότι είχαμε να διαβάσουμε λιγότερα μαθήματα ήταν πιο απλό, αλλά από την άλλη ήταν δύσκολο γιατί χρειάζονταν να επικεντρωθείς σ’ αυτά και να διαβάζεις με υπομονή για να τα αφομοιώσεις και να τα βγάλεις εις πέρας. Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα, πίστη στο στόχο και καλό πρόγραμμα, ώστε να υπάρχει χρόνος και για διάβασμα αλλά και για ξεκούραση».

Η Αναστασία Τσίντζουρα

Η Αναστασία Τσίντζουρα

Η Δήμητρα Φυτοπούλου 5ο ΓΕΛ (18.267) σημείωσε: «θέλω Νομική. Η διαδικασία των Πανελλαδικών ήταν δύσκολη, ήθελε μόχθο και αφοσίωση στο στόχο. Ο κάθε μαθητής έπρεπε να καταβάλει την ανάλογη προσπάθεια σε σχέση με το στόχο του. Πρέπει να διαβάζουμε τα πάντα και να ακολουθούμε τις συμβουλές των καθηγητών από το σχολείο».

Η Δήμητρα Φυτοπούλου

Η Δήμητρα Φυτοπούλου

Ο Λάμπρος Τηγάνης του 6ου ΓΕΛ (18.150) είπε: «θέλω να σπουδάσω στον τομέα της Πληροφορικής, στην ΑΣΟΕ. Το πρώτο μάθημα ήταν πολύ δύσκολο και την πρώτη μέρα υπήρχε πολύ άγχος, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και τα μαθήματα, η διαδικασία γίνονταν όλο και πιο εύκολη. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό».

Ο Λάμπρος Τηγάνης

Ο Λάμπρος Τηγάνης

Η Βασιλική Πάτση του 5ου ΓΕΛ (17. 471) ανέφερε: «θέλω να περάσω ψυχολογία. Είμαι αντίθετη με τις πανελλαδικές, είναι βαθμοθηρικό σύστημα κρίνονται όλα από μια μέρα, πόσο μάλλον για τα παιδιά της Θετικής και της Τεχνολογικής που τα θέματα δεν ήταν βατά. Τα δικά μου θέματα θεωρώ ότι ήταν εύκολα. Συμβουλεύω τους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές να μην αγχώνονται και να μην αφήνουν κενά».

Η Βασιλική Πάτση

Η Βασιλική Πάτση

Η Αθηνά Φουντούλη του Μουσικού Λυκείου Αγρινίου (18.143) ανέφερε: «ενδιαφέρομαι για το Βιολογικό, γιατί η Βιολογία έχει και το κομμάτι της έρευνας που μου αρέσει. Γενικά η χρονιά ήταν λίγο δύσκολη αν και οι εξετάσεις στο τέλος δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολες όσο πιστεύουμε. Πιο δύσκολη ήταν η διαδικασία της προετοιμασίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην έχεις άγχος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα για κάποιον που πάει να δώσει εξετάσεις».

Η Αθηνά Φουντούλη

Η Αθηνά Φουντούλη

Ο Γκάμπριελ Πίσσας του 5ου ΓΕΛ (17.295) σχολίασε: «τα θέματα φέτος ήταν λίγο περίεργα κυρίως στα μαθηματικά ενώ ήταν πολλά και απαιτητικά. Δεν κάλυπταν όλη την ύλη της 3ης λυκείου. Πολλά από τα θέματα από την Τριγωνομετρία για παράδειγμα ήταν από την δευτέρα λυκείου. Με ενδιαφέρει να περάσω στα σώματα ασφαλείας».

Ο Γκάμπριελ Πίσσας

Ο Γκάμπριελ Πίσσας

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.