Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 17:39

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Π.Ε.Α.

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, αφού διαπιστώθηκε απαρτία, συζητήθηκαν κι αποφασίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα εξής :

1. Κινητοποιήσεις Ομοσπονδίας.

Διαβάστηκε το κάλεσμα της ΟΣΥΑΠΕ για πολύμορφες κινητοποιήσεις, το χρονικό διάστημα 27-29 Ιουνίου, λόγω του ότι παρά την πληθώρα των αιτημάτων της που επανειλημμένα έχει θέσει, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κανένα από αυτά δεν έχει επιλυθεί.
Διαβάστηκε επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο της, συζητήθηκε κι έγινε αποδεκτό από το σύνολο των παρισταμένων μελών.
Αποφασίστηκε ομόφωνα κινητοποίηση με αυτό το πλαίσιο και παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε περίπτωση που αυτό διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 27-29 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να αποφασίσει, σε συνεννόηση (αν είναι δυνατό) και με τους αντίστοιχους συλλόγους Αχαΐας και Ηλείας, τη μορφή, την ακριβή ημέρα και τον τόπο των κινητοποιήσεων.

2. Αξιολόγηση.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της αξιολόγησης κι επιβεβαιώθηκε η θέση της ΟΣΥΑΠΕ. Δηλαδή ότι αυτή δεν γίνεται για να βελτιωθεί η ποιότητα της εργασίας των υπαλλήλων κι οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, αλλά για να φέρει τη διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις.
Επικυρώθηκε, ομόφωνα, η συμμετοχή του ΣΥΠΕΑ στην Απεργία – Αποχή της ΑΔΕΔΥ κι αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί άμεσα η παράδοση των φύλλων αξιολόγησης στα εξουσιοδοτημένα για τη συγκέντρωση τους, ανά περιοχή, μέλη του Δ.Σ.

3. Μετακινήσεις προσωπικού.

Η Γενική Συνέλευση, σε σχέση με τις μετακινήσεις προϊσταμένων στη Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού αλλά κι άλλων συναδέλφων, (ΚΤΕΟ Αγρινίου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας), που έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν οι μετακινούμενοι και χωρίς να το θέλει η πλειοψηφία τους, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι δήλωσαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της συνέλευσης, αλλά και με ενστάσεις τους που κοινοποιήθηκαν στο σύλλογο και παίρνοντας υπόψη τη μη λειτουργία μέχρι τώρα για τις κρίσεις των υπαλλήλων, του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων, αποφάσισε τα εξής:
«Θεωρεί ότι αυτές, όπως κι όλες οι ενέργειες (τοποθετήσεις, παράλληλα καθήκοντα κ.λ.π.) που γίνονται χωρίς ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει τόσο ο σύλλογος μας, όσο και η ΟΣΥΑΠΕ και γι αυτό το λόγο τις καταδικάζει, γιατί κάθε άλλο παρά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών οδηγούν.
Για να γίνει πραγματικότητα η εύρυθμη λειτουργία απαιτούνται πολλά, με κυριότερα την ικανοποίηση, με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, της ανάγκης των υπαλλήλων να εργαστούν σε θέσεις που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και με τις μαζικές προσλήψεις προσωπικού, (που έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία εφτά χρόνια στις περιφέρειες), με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.
Τέλος ζητάει την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων αυτών κι εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για την προώθηση και προβολή της παραπάνω απόφασης σε υπηρεσιακούς και λοιπούς παράγοντες».

Διαβάστηκε 1244 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.