Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:48 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 10:06

Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών & της Παράνομης Διακίνησής τους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε διήμερο εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών & της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 25 και 26 Ιουνίου 2017.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ». Η ημερίδα τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΟΚΑΝΑ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Την Ημερίδα προλόγισαν η Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ Dr Αθανασία Δημητρίου & ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, κ. Σταρακά Χριστίνα, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγρινίου κ. Σαλμά Μαρία, κ. Καλαντζής Κων/νος, κ. Φαρμάκης Ιωάννης & κ. Παπαγεωργίου Μαρία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Τσαπικούνης Ανδρέας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Παπαευθυμίου Δημήτρης, Διοικητές Τμημάτων & Επιτελικά Στελέχη των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αιτωλίας & Ακαρνανίας.

Εκ μέρους της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Σταθακοπούλου Ευγενία από το Τμήμα Προγραμμάτων & Χρηματοδότησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Αξιολόγησης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του πάνελ ήταν: η κ. Ελένη Κερασιώτη, Ψυχολόγος, από την Αρμόδια Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ που ανέπτυξε το θέμα: «Συνεργασία ΟΚΑΝΑ και Ελληνικής Αστυνομίας», ο κ. Νικόλαος Καμπάς, Αστυνόμος Α’ από Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, Α.Τ. Μεσολογγίου με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Εννοιολογικός Προσδιορισμός. Διαστάσεις, Μορφές και Τρόποι Αντιμετώπισης», ο κ. Αλέξανδρος Σταθακιός, Εκπαιδευτικός, Στέλεχος Τμήματος Πρόληψης της Δ/νσης Σχεδιασμού, Προγραμματισμού & Αξιολόγησης του ΟΚΑΝΑ με θέμα «Το παράδειγμα του Πιλοτικού Προγράμματος Συνεργασίας ΟΚΑΝΑ, Κέντρων Πρόληψης και Ελληνικής Αστυνομίας», ο κ. Νικόλαος Κώστας, Αστυνόμος Β’ από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με θέμα «Ουσίες και Ανήλικοι. Μύθοι και Αλήθειες», η κ. Τζωρτζίνα Χαραλαμποπούλου, Ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού με θέμα «Παρουσίαση των Δράσεων του Οργανισμού» και τέλος η κ. Αναστασία Μακρυδήμα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου με θέμα «Τρία χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου».

Συντονίστρια του πάνελ ήταν η Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ, Dr Αθανασία Δημητρίου.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ( ώρες 11:00 – 14:00 & 19:00 – 22:00) λειτούργησε Περίπτερο Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, τη Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης ΟΚΑΝΑ Αιτωλοακαρνανίας, το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου και το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εκτύπωση των φυλλαδίων για το διήμερο εκδηλώσεων,
  • το Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση της πλατείας Συντριβανίου,
  • το Επιμελητήριο Αιτ/νίας για τη διάθεση της αίθουσας για τη διεξαγωγή της Ημερίδας
  • το «Πιθάρι» για την ευγενική παραχώρηση των περιπτέρων
  • το Δίκτυο των Εθελοντών μας για την ενεργή στήριξή του στις εκδηλώσεις μας
Διαβάστηκε 1032 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.