Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 18:10

«Το θαύμα» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιουλίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν.

Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος θα προσφέρουν στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο της EMMA DONOGHUE «Το θαύμα»

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το θαύμα

Την ιδιαίτερη πατρίδα της την Ιρλανδία επέλεξε η διάσημη συγγραφέας Emma Donoghue ως σκηνικό για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Το Θαύμα. Αντλώντας έμπνευση από το σχεδόν άγνωστο φαινόμενο των «νηστευουσών νεανίδων» (fasting girls) που εμφανίστηκε σε Δυτική Ευρώπη και Νότια Αμερική από τον 16ο αιώνα, η Donoghue συνέθεσε ένα ψυχολογικό θρίλερ με ήρωες ανθρώπους που τα «πιστεύω» τους δοκιμάζονται από την πραγματικότητα και τα κρίσιμα διλήμματά τους μετεωρίζονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η ιστορία τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα και ξεκινά με την επείγουσα επίσκεψη της Αγγλίδας νοσοκόμας Λιμπ Ράιτ στην Ιρλανδία για να παρακολουθήσει την αλλόκοτη περίπτωση ενός 11χρονου κοριτσιού, της Άννας, που μετά την πρώτη της Μετάληψη και επί τέσσερις μήνες αρνείται εντελώς το φαγητό, αλλά δεν δίνει κανένα σημάδι εξασθένισης ή πιθανού θανάτου. Ο γιατρός Μακ Μπρίαρτι που έχει καλέσει την Ράιτ, εντυπωσιασμένος από την εμπειρία και τη φήμη της –η νοσοκόμα έχει μαθητεύσει στην Κριμαία κοντά στην Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ– την ενημερώνει ότι η δουλειά της συνίσταται στο να παρακολουθεί στενά το παιδί προκειμένου να διαπιστώσει αν τρώει κρυφά. Η περίπτωση της μικρής έχει αναστατώσει το χωριό, η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όριά του και οι πιστοί καθολικοί μιλούν απερίφραστα για θαύμα!

Ωστόσο η έμπειρη νοσοκόμα εμπιστεύεται μόνο τη λογική της και τις εξηγήσεις που δίνει η επιστήμη. Σε έναν τόπο όπου οι πάντες είναι αγκιστρωμένοι στις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις του και κάποιοι επενδύουν στη φήμη που θα κερδίσει το μακρινό νησί της Ευρώπης αν αποκτήσει μια νεαρή αγία, η Λιμπ βρίσκει ένα απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Ιρλανδού δημοσιογράφου Ουίλιαμ Μπερν ο οποίος έρχεται από το Δουβλίνο για να καλύψει το ανεξήγητο γεγονός. Θα κατορθώσει η Λιμπ Ράιτ να εξακριβώσει αν η νηστεία της Άννας είναι απάτη ή θαύμα; Και όσο πλησιάζει στη λύση του μυστηρίου, σε ποιες δικές της πεποιθήσεις θα μπορέσει να στηριχτεί και ποιες θα χρειαστεί να μεταβάλλει;

Διατηρώντας την ικανότητα της να ψυχογραφεί σε βάθος τους ήρωες των βιβλίων της, η συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το Δωμάτιο», κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που διατηρεί παράλληλα τη στόφα ενός ολοζώντανου μυθιστορήματος εποχής, μια δυνατή ιστορία αγάπης με χαρακτήρες που προκαλούν ταύτιση ή απέχθεια στους αναγνώστες καθώς αναμετρώνται με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες.

Τι έγραψε ο ξένος τύπος

Σπαρακτικό και κρυστάλλινα υπερβατικό. New York Times

Ένας μύθος απέριττος και ανησυχητικός όσο το σώμα της Άννας που φθίνει προς την ανυπαρξία. Η Donoghue µάς κρατά καθηλωμένους. Chicago Τribune

Αδύνατον να το αφήσεις. Μου θύμισε το «Στην κόψη του ξυραφιού» του William Somerset Maugham αλλά στην αντεστραμμένη εκδοχή του. Το μυθιστόρημα του Maugham μιλά για τη δύναμη της θεραπείας μέσα από την πνευματικότητα. Η Donoghue έγραψε με οξυδερκή σφοδρότητα για την ικανότητα της να καταστρέφει. Stephen King

Διαβάστηκε 2772 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.